2020-06-02 17:57:35• hírek • Agerpres

Ha a fertőzöttek száma csökken, június 15-én megnyitják a bevásárlóközpontokat

Fotó: Szatmár.ro archívum
Fotó: Szatmár.ro archívum

Amennyiben csökkeni fog a koronavírussal fertőzöttek száma, a kormány június 15-én megnyitja a bevásárlóközpontokat, közölte kedden Facebook-oldalán Virgil Popescu gazdasági és üzleti szféráért felelős miniszter.

A tárcavezető kifejtette, Ludovic Orban kormányfővel együtt megbeszélést tartott az ingatlanbefektetők romániai szövetségének képviselőivel, akik beszámoltak a válsághelyzetben általuk tapasztalt problémákról. Megegyeztek, hogy amennyiben a fertőzöttek száma csökken, megnyitják a bevásárlóközpontokat június 15-én, azonban az ezekben található mozikat és játszóházakat még nem.


A kormány Facebook-oldalán ezzel kapcsolatban kifejti, Ludovic Orban biztosította a vállalkozásokat, hogy június elsejétől kezdődően is fizetik azon kényszerszabadságon levő alkalmazottak juttatását, akik még nem állhatnak munkába. A kormány ugyanakkor támogatást nyújt a munkahelyek megőrzésében és egy intézkedéscsomagot is előkészít a gazdaság újraindítása érdekében, melynek fő célja a beruházások ösztönzése.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: