2018-05-31 16:28:48• hírek • Kocsis Zoltán

Ha Románia- Chile, akkor 3-2

Változatos, gólgazdag, ám összességében nem túl színvonalas mérkőzésen Románia a „történelmi kötelesség” jegyében 3-2-re legyőzte Chile válogatottját az ausztriai Grazban rendezett felkészülési mérkőzésen.

A mindössze 4500 fő befogadására képes Hartberg stadionban mindkét válogatott meglehetősen tartalékosan állt fel. Reinaldo Rueda chilei kapitány pihentette legnagyobb sztárjait, Alexis Sanchezt (Manchester United), Arturo Vidalt (Bayern München), Charles Aranguizt (Bayer Leverkusen), Claudio Bravót (Manchester City), de hiányzott a másik oldalon Vlad Chiriches (Napoli), Claudiu Keserü (Razgrad), Florin Andone (Deportivo la Coruna), Razvan Marin (Standard Liege) és Mihai Pintilii (FCSB) is. 

 

A két válogatott eddig két alkalommal találkozott egymással és mindkétszer 3-2-es román siker született. Amikor a 13. percben Nicolae Stanciu harcosan lerázta védőjét és a tizenhatos jobb sarkából a kapu bal sarkába csavarta a labdát, még senki sejthette, hogy a végeredmény megegyezik majd az előző két találkozóval. Bámulatos párhuzam alakult ki a 30. percben, amikor a bíró könyöklésért kiállította a chilei Nicolas Castillót. A két válogatott legutóbbi találkozóján, tavaly nyáron Gary Medel mehetett zuhanyozni – szintén a 30. percben.

 

A kiállítás nem zavarta meg a dél-amerikaiakat, akik a visszafújt szabadrúgásból Guillermo Maripan fejesével egyenlítettek. Mi több, a szünetig többet is birtokolták a labdát, egyáltalán nem látszott meg a román emberfölény. Igaz ez akkor is, hogy kisebb gólszerzési lehetőségek inkább a románok előtt adódtak.

 

A második félidőből alig telt el hét perc és Chile máris vezetett: Ionut Nedelceanu vesztett labdát az alapvonal közelében, a középen érkező Robert Reyes harcosan legyűrte védőjét és Ciprian Tatarusanu sem legjobb reflexeit villantotta meg, így csak beleütni tudott a labdába.

 

Az első órában Stanciu játéka emelkedett ki a román csapatból, a 66. percben pedig Constantin Budescu beállása nyerőnek bizonyult. A FCSB sztárja előbb remek sarkazásos passzal teremtett helyzetet csapattársainak, Ciprian Deac pedig egyenlített, majd a 84. percben ő maga is betalált George Puscas passzát követően.

 

Románia legközelebb kedden lép pályára Finnország ellen Ploiestien.

Románia – Chile 3-2
gólok:
Stanciu (13.), Deac (66.), Budescu (84.) illetve Maripan (32.), Reyes (52.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: