2017-06-10 23:36:50• hírek • Kocsis Zoltán

Lewa-show Varsóban is, esélytelen Románia

Bukarestben a duplája mellett még Kamil Grosickinek is „megengedte”, hogy feliratkozzon a góllövő listára, Varsóban viszont szinte egymaga intézte el Romániát Robert Lewandowski. A Bayern München ásza mesterhármast ért el! Bogdan Stancu a hajrában véget vetett ugyan Románia több mint 400 perce tartó góltalansági sorozatának, mindez azonban mit sem változtat a tényen: Christoph Daum legénysége végérvényesen lemondhat világbajnoki álmairól.

Az első félórában szinte semmi érdemleges nem történt. Megállapíthattuk, hogy Eric Bicfalvit hiába jósolta ezúttal is a kezdőbe egyik-másik fővárosi sportportál, a nagykárolyi középpályás ezúttal is a kispadon maradt. Később kiderült, hogy be se cserélték. A pályán statikus játék folyt, többször is remekül kirajzolódott, hogy Románia hat emberrel védekezett egy vonalban. Nem kockáztatott semmit Lengyelország sem, pozíciós játékban őrölték egymás erején a csapatok.

Mígnem a 27. percben Cristian Sapunaru egy teljesen ártalmatlan szituációban lerántotta a tizenhatosra betörő Robert Lewandowskit, a Bayern München szupersztárja pedig értékesítette a büntetőt. Igaz, Ciprian Tatarusanu ujjheggyel elérte ugyan a labdát, de védeni nem tudott (1-0).

A góltól felbátorodtak a hazaiak és megzavarodtak a vendégek, akiknek szerencséjére Kamil Grosicki és Lewandowski is meglepően gyenge megoldást választott egy-egy ziccernél. A lengyel kapuban Wojciech Szczęsny-nek semmi dolga nem akadt, Iasmin Latovlevic és Bogdan Stancu távoli lövése jócskán elkerülték kapuját.

Paprikásabb hangulat, gyorsabb tempó és sok hiba jellemezte a játékot a szünet után – és Lengyelország ismét a semmiből szerzett gólt. Jobb oldali szöglet után az 57. percben Lewandowski ugrott fel kitűnő ütemben és fejelt a kapuba Vlad Chiriches és Sapunaru közül (2-0.) Alig négy perccel később Alin Tosca szabálytalankodott Lewandowskival szemben a büntetőterületen belül, a tizenegyest ezúttal magabiztosan értékesítette Lewa, megszerezve csapata és önmaga harmadik gólját (3-0).

Négyszázhatvanhét percnyi góltalanság után Románia ismét betalált az ellenfél kapujába, Bogdan Stancu a 77. percben egy megpattanó távoli lövéssel szakította meg a dicstelen sorozatot. Ezt követően a vendégek felbátorodtak, Niculae Stanciu és Sergiu Hanca is helyzetbe tudott kerülni a kissé elbizonytalanodó hazai védők gyűrűjében, ám hiába a hajrábeli román fölény, nem tudták izgalmasabbá tenni a találkozó végét.

Tekintve, hogy Dánia simán nyert (3-1) Kazahsztánban, Montenegró pedig könnyedén legyőzte Örményországot (4-1), négy fordulóval a selejtezősorozat vége előtt Románia hátránya tíz pontra duzzadt Lengyelország és négy pontra Dánia és Montenegró mögött. Mindezt olyan körülmények között, hogy Koppenhágában és Pogdoricában is játszania kell még a Daum-csapatnak. Amely kedden a Konföderációs Kupára készülő Chilével játszik felkészülési mérkőzést, tétmeccsen pedig legközelebb augusztus elsején Örményországot fogadja.

Világbajnoki selejtező, E csoport:
Lengyelország
– Románia 3-1
gólok: Lewandowski (28., 11-es, 57., 62, 11-es) illetve Stancu (77.)

Kazahsztán – Dánia 1-3
gólok: Kuat (76.) illetve Jörgensen (27., Eriksen (51, 11-es), Dolberg (81.)

Montenegró – Örményország 4-1
gólok: Beciraj (2), Jovetics (28., 54., 82.) illetve Korjan (89.)

A csoport állása: 1. Lengyelország 16 pont, 2. Montenegró 10p., 3. Dánia 10p., 4. Románia 6p., 5. Örményország 6p., 6. Kazahsztán 2p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: