2017-06-13 23:59:12• hírek • Kocsis Zoltán

Ha Chile, akkor 3-2 – Parádézott Románia a szünet után

Stancu remek szabadrúgással szerezte meg Románia első gólját
Stancu remek szabadrúgással szerezte meg Románia első gólját

Emberelőny – a jelek szerint erre van szüksége a Christoph Daum-féle Romániának ahhoz, hogy mérkőzést tudjon nyerni. A német trénernek a Chile elleni volt a nyolcadik meccse a válogatott kispadján és mindössze a második győzelme. A két találkozó közös pontja, hogy Románia mindkétszer emberelőnyben játszotta le a mérkőzés nagy részét: Örményország ellen gyakorlatilag 90 percet, Chile ellenében pedig közel egy órát.

Nem indult biztatóan a hazaiak számára a felkészülési találkozó Kolozsváron, ahol a szurkolók gyakorlatilag két különböző mérkőzést láthattak. Gary Medel 33. percben bekövetkezett kiállításáig Chile uralta a mérkőzést és gyorsan két gólos előnyre tett szert. Alexis Sanchez passza után Eduardo Vargas már a 8. percben bevette Costel Pantilimon kapuját (0-1), majd tíz perccel később ő adott tökéletes gólpasszt Leonardo Valenciának (0-2).

Némileg váratlanul a 29. percben Románia szépíteni tudott, miután Bogdan Stancu pazarul bombázott a kapuba jó 25 méterről szabadrúgásból. Ezt követte Medel kiállítása, aki felült Florin Andone sokadik provokálásának, és miután a csatár fellökte, ő dühében utána rúgott. Emberhátrányba kerülve a Konföderációs Kupára készülő Chile teljesen visszaesett, semmilyen veszélyt nem jelentett támadásban és szétesett védekezésben is. A jeleit sem mutatta annak, hogy a legutóbbi két alkalommal ők nyerték a dél-amerikai kontinensbajnokságot és jelenleg negyedikek a világranglistán.

A szünet után Románia közel került az egyenlítéshez, ám Stancu közelről csak az oldalhálóba bombázott. A 60. percben aztán már nem úszta meg Chile, Nicolae Stanciu pazar, 19 méteres csavarása után a kapufáról pattant a hálóba a labda (2-2).

Románia önfeledt támadójátékot mutatott be, játékosai hol távolról tüzeltek nagy önbizalommal, hol pedig pazar akciók után kerültek helyzetbe. Gheorghe Grozav előbb távolról, majd egy remek támadás után közelről próbálkozott, majd Andrei Ivan már a kapust és az utolsó védőt is elfektette, de „belehalt a szépségbe”, így emelését menteni tudták.

Egy csapat volt ekkor a pályán, a levegőben lógott az újabb román gól. Amit természetesen egy újabb távoli bomba hozott meg a 84. percben: Stanciu lökete után Johnny Herrera kapusról kijött a labda, amire Alexandru Baluta lecsapott és beállította a végeredményt (3-2) – 17 perccel azt követően, hogy életében először pályára léphetett a válogatottban. Rajta kívül Cristian Ganea is ezen a meccsen debütált.

A 86. percben Stanciu helyére beállt a nagykárolyi Eric Bicfalvi is, az eredmény azonban már nem változott – Románia ugyanúgy 3-2-re nyert, mint a két válogatott eddigi egyetlen összecsapásán, 35 évvel ezelőtt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: