2009-11-02 16:02:43• hírek • Gozner Gertrud

H1N1 gyanúval utaltak be egy pácienst a fertőző osztályra

Az A típusú H1N1 vírus elterjedésének megelőzése érdekében vesztegzár alá helyezik az ország minden kórházát - jelentette be Adrian Streinu-Cercel, az egészségügyi tárca államtitkára.

A hétfő délelőtt megalakult egészségügyi szakbizottság döntése értelmében korlátozzák a beteg-látogatók számát és a látogatás időtartamát. A sertésinfluenza elleni oltási kampány várhatóan november 26-án fog kezdődni - tette hozzá a minisztérium képviselője.

A Szatmár Megyei Kórház Fertőző Osztályán még nem kaptak hivatalos értesítést a vesztegzár bevezetéséről - tudtuk meg Dr. Csutak Istvántól, az osztály gyermekgyógyászától. Ugyanakkor a hétfői nap folyamán a szatmári egészségügyi intézményben beutaltak egy pácienst a sertésinfluenza-fertőzés gyanújával. A beteg néhány napja érkezett vissza Izraelből, de csak a mai nap folyamán jelentkezett a tüneteivel az orvosnál - magyarázta a szakember.

Csutak doktor szerint a páciens állapota kielégítő, a betegség a hatodik-hetedik napban van, szűnnek a tünetei vagyis már nem fertőző a környezete számára. A betegtől levették a szükséges mintákat, és kivizsgálásra átlküldték a bukaresti szakintézetben. Három-négy nap múlva érkezik meg a vizsgálatok eredménye, és tudjuk meg, hogy valóban a sertésinfluenza vírusával állunk szemben - tette hozzá az orvos.

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság az ukrajnai influenza járvány miatt a halmi határátkelőnél megszigorította a vizsgálatokat. A határőröket és a vámosokat kesztyűkkel és védőmaszkokkal látták el, és egy egészségügyi csoport minden utast alaposan megvizsgál. A halmi határátkelőnél naponta 750 személy lépi át a határt, többségükben a környező települések lakosai.



Szatmáron is védőálarcban fogunk járni, hogy megelőzzük a fertőzést?


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: