2009-03-21 09:46:04• hírek • mti

Gyurcsánynak nincs kihívója

Tisztújítást tart a Magyar Szocialista Párt (MSZP). Gyurcsány Ferenc pártelnöknek nincs kihívója.

A tisztújításról és az európai parlamenti (EP) választási listáról dönt az MSZP szombat-vasárnapi budapesti kongresszusa; az ülésen megkerülhetetlen téma lesz a válságkezelés. A párt legfelső döntéshozó szervezete 2011-ig választja meg a párt vezető tisztségviselőit és elnökségét, akik három választáson (az EP-, az országgyűlési és az önkormányzati választás) vezetik át a pártot. Gyurcsány Ferenc pártelnöknek nincs kihívója, de a két elnökhelyettesi posztért jelenleg hárman, a három alelnöki helyért pedig legalább négyen versenyeznek. A szabályok szerint a meg nem választott elnökhelyettes és alelnökök automatikusan indulnak "az eggyel kisebb" posztokért.

 

Juhász Ferenc és Szekeres Imre jelenlegi elnökhelyettesek mellett Lamperth Mónika, az elnöki kabinet vezetője is pályázik erre a posztra. Hiller István, Kiss Péter és Ujhelyi István mostani alelnöknek Mesterházy Attila elnökségi tag lesz a kihívója.

Egy szavazással döntenek a párt 66 fős EP-listájáról, amelynek első három helyén női politikusok állnak: a listát Göncz Kinga külügyminiszter, Herczog Edit és Gurmai Zita európai parlamenti képviselő vezeti.

A kongresszus kezdete előtt rendkívüli, kibővített ülést tart az országos elnökség. A testület összehívását a tagok kezdeményezték a miniszterelnöknél, hogy megtudják: Gyurcsány Ferenc javasol-e további válságkezelő intézkedéseket, és ha igen, akkor milyeneket.

Gyurcsány Ferenc

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: