2019-12-15 18:01:02• hírek • közlemény

Gyümölcstermesztők és borászok az idei utolsó Agrárakadémián

December 13-án, a Nagykárolyi Városi Színház termében tartotta az idei év utolsó Agrárakadémiáját a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft., a Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület, és a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatallal partnerségben. A különböző területekről a legfrissebb szakmai információkat „szállító” rendezvény ez alkalommal a gyümölcstermesztők és borászok számára tartogatott izgalmas újdonságokat.

A rendezvény elején Kovács Jenő polgármester, mint házigazda köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelve: nem csoda, hogy idén két alkalommal is Agrárakadémia helyszíne volt Nagykároly, mert a környék mezőgazdasága fejlett, a gazdák pedig nyitottak az újdonságokra. Magyar Lóránd parlamenti képviselő jó hírrel szolgált a gazdáknak: jó ütemben készül a partiumi fejlesztési stratégia, ami alapján elindulhat a Partiumban is a magyar kormány által finanszírozott gazdaságfejlesztő program. Pataki Csaba megyei tanácselnök köszöntőjében elmondta: széles körben ismertté kell tenni a régiónk termékeit, egy-két éven belül pedig a világ minden szegletébe eljuttatnák a Szatmári Termék védjegyhez tartozó termékeket.



 

Az előadások sorát a társszervező  CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. szatmári irodájának vezetője, Veres Norbert nyitotta. Mint kiderült, Magyarországon kívül, de magyarlakta területeken összesen 22 iroda működik, és azért dolgoznak, hogy a megfelelő árúalapot és minőséget biztosítani tudó helyi termelők piacra juthassanak a Közép-európai régióban.
 

A folytatásban cégek mutatták be szolgáltáltatásaikat, szó volt egyebek mellett professzionális öntözéstechnikáról, modern mezőgazdasági gépekről, gyümölcsfeldolgozó és lepárló berendezésekről – tehát olyan technológiákról, amelyek megkönnyíthetik a gyümölcstermesztők és borászok munkáját. Előadást tartottak a Pullulo Faiskola Kft., a Tó és Öntözés Kft., az Umwelt Kft., a Csavarker Plusz Kft. és a Hagyó Kft. és a Technosam Kft. képviselői. 
 

Az előadásokat követően az üzletember-találkozón volt lehetőség tapasztalatcserére, új üzleti kapcsolatok kialakítására. A rendezvény borkóstolóval zárult, amelyre a megye minden borvidékéről érkeztek termelők, akik megmutatták, milyen minőségi borokat állítottak elő az elmúlt években.    


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: