2015-12-08 15:24:23• hírek • Szatmár.ro

Gyűlnek a szépen becsomagolt cipődobozok

Az RMDSZ székházába több száz csomag érkezett meg, vidám, bohókás papírokba burkolva. A többségét gyermekek készítették azoknak a társaiknak, akiknek szerényebb lehetőségeik vannak, de idősebbek is érkeznek be csomagokkal, s bár szeretettel hozták, szégyenlősen kérik, hogy ne árulják el a szervezők, hogy kitől van a csomag.

Az RMDSZ Szatmár Megyei Nőszervezetének akciójához magánszemélyek mellett iskolák és civil szervezetek is hozzájárulnak. Hétfőn a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjai alkottak élő láncot, ameddig sikerült minden csomagot elhelyezni, délután pedig a Caritastól kapott csomagok futottak be a székházba. Ezen felül még több iskola jelezte, hogy a határidőig, ami december 14-e, megérkeznek az ajándékokkal, hogy örömet lehessen szerezni azoknak a gyerekeknek, akik nem tudják a tananyagot magyar nyelven elsajátítani. Az akció szerves része a országos nőszervezet Mosolygó karácsony! rendezvénysorozatának.

Mit tartalmazzon a doboz: apróbb játékok, könyvek, tanszerek, édességek, élelmiszerek vagy tisztítószerek, tehát minden, amire egy gyermeknek szüksége lehet. Aki adományozni szeretne, annak nem kell mást tennie, mint szereznie egy cipődobozt (vagy annak megfelelő méretű bármely más dobozt) beletennie az ajándékokat - vigyázat, a romlandó dolgokat lehetőleg kerülni kellene - majd csomagolja be vidám ajándékpapírba. A dobozok száma nem meghatározott, de arra kérünk mindenkit, hogy lehetőség szerint olyan játékokat, könyveket és ruhákat tegyenek bele, amelyek még használhatóak s ne feledjék el ráírni, hogy hány évesnek szánják az ebben található dolgokat és inkább fiúnak vagy lánynak.

A csomagokat átadhatják 9 és 16 óra között az RMDSZ szatmárnémeti székházában (M. Viteazu utca 10. szám) december 14-ig.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: