2009-10-26 16:38:31• hírek • Parajdi Andrea

Gyűlés a tömegszállítókkal

Összeültek a megye vezetői és a tömegszállítási cégek képviselői, hogy közösen egyeztessenek az utaztatás körüli problémákról.

A Szatmár Megyei Tanács vezetősége hétfőn gyűlésre hívta a tömegszállítást végző cégek képviselőit, hogy személyesen tőlük értesüljön a megyei utaztatás körüli nehézségekről. A cégeknek lehetőségük volt, hogy a saját útvonalukon észlelt szabálytalan intézkedésekről beszámoljanak illetve, hogy a számukra fontos kérdésekre választ kapjanak.

Többen számonkérték a tanács vezetőitől, hogy mikor kerül sor bizonyos útszakaszok korszerűsítésére, illetve, arra is többen panaszkodtak, hogy egyes vonalakon olyan buszjáratok is megfordulnak, amelyeknek nincs oda szóló engedélyük. A hasonló esetek kiszűréséért a megyei tanács felveszi a kapcsolatot az érintett Polgármesteri Hivatalokkal.

A gyűlés keretében szó esett azokról a kötelezettségekről, amelyeknek a tömegszállítási cégek eleget kell tegyenek például, hogy csak azzal a busszal közlekedhetnek amellyel útvonalat nyertek a közbeszerzésen. Csehi Árpád, tanácselnök értesítette őket arról, hogy immár van egy új engedéllyel rendelkező buszmegálló a városban, amellyel ugyancsak lehet szerződést kötni az indulásra és érkezésre.

Továbbá a tanácselnök azt javasolta két héten belül újra üljenek össze és egyeztessenek arról, hogy a tömegszállító cégek szerint az egyes célállomásokra mikor és milyen sűrűséggel érdemes járatokat indítani, ugyanis csak így lehet kiegyensúlyozott tömegszállítása a megyének.


A Szatmár Megyei Tanács vezetői a tömegszállítást vlgző cégek képviselőivel egyeztettek.

A Szatmár Megyei Tanács vezetői a tömegszállítást vlgző cégek képviselőivel egyeztettek.
A Szatmár Megyei Tanács vezetői a tömegszállítást végző cégek képviselőivel egyeztettek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: