2010-11-09 18:36:41• hírek • (X)

Gyulában nem csalódhat

A magyar Alföld délkeleti részén fekvő történelmi fürdőváros rengeteg látnivalóval és változatos programokkal vár minden  vendéget. Nem csalódik az, aki legalább egyszer Gyulára látogat, hiszen a kisváros számtalan látnivalót, éttermet és szórakozási lehetőséget kínál.

Tegyen andalgó sétákat a nemrég új, még barátságosabb arculatot kapott belváros utcáin,  szép terein. A Százéves Cukrászda mesés sütemény-költeményei, bonbonjai, szívet-lelket átjáró italai átmelegítik a hidegben is, de a decemberi Mézes Fesztivál is egészen biztosan megédesíti év végi vakációját.

Gyula jelképe, a 600 éves síkvidéki gótikus téglavár ódon hangulata megelevenedik a 24 kiállító teremben a jelmezes tárlatnézések folyamán, s az adventi foglalkozások kiváló alkalmat nyújtanak a reneszánsz mindennapokban történő részvételre. A kulturális látnivalók közül itt található a Százéves Cukrászda, a Dürer Terem, a Ladics Ház, Tanyamúzeum és még rengeteg más érdekesség.



A Gyulai Vár és a Várkilátó


Rendezvényekből is kifogyhatatlan a 32.000 lakosú kisváros, hiszen egész évben különböző fesztiválok, találkozók, kiállítások, hangversenyek, a Gyulai Reneszánsz Karnevál és más szórakoztató programok kerülnek megrendezésre a turisták nagy örömére.

Az év utolsó hónapjában, három napon keresztül minden a mézről szól Gyulán, mivel  december 10-12 . között rendezik meg a Gyulai Mézes Fesztivált. Szerveznek mézeskalácsos napot, mézes napot, és szánnak egy napot  a méhészetnek is. Városszerte olyan társrendezvények várják az érdeklődőket, mint a mézes szauna és masszázs a Várfürdőben.




Egész testét átjáró felüdülésre vágyik? A méltán híres strand- és gyógyfürdők kényeztet, megmozgat és gyógyít is - a különleges élményt garantálja a 8,5 hektáros meseszép egykori kastélypark s a valaha lovardaként működő épület is, melyekben helyet kapott a majd 20 medence.

A gyulai Várfürdőt az egészség bástyájának nevezik a helyiek, és nem véletlenül, hiszen a fürdő 72 fokos, 2005 méter mélyről feltörő vizét 1969-ben gyógyvízzé, a fürdőt pedig 1971-ben gyógyfürdővé nyilvánították. A fürdőkomplexum az egykori Almássy-kastély parkjában épült ki, és a gyönyörű park bőven nyújt látni valót a természet kedvelőinek.

Az idei évtől a maximális relaxációt a Castello Szaunapark speciális szolgáltatásai színesítik, hiszen a szaunák, gőzkabinok, merülő-medence, skót zuhany, pezsgőfürdő, a kandallók mind-mind a hagyományos testi rekreáció elengedhetetlen kellékei.



Lazítson Ön is  az egészség bástyájában


A fiatalok, illetve családok részére számtalan szórakozási mód kínálkozik: gyermek vízi-paradicsom, pezsgő- és hullámfürdő, strandröplabdapálya, óriás- és kamikazecsúszda, minigolf-pálya, fedett és nyitott uszoda, valamint változatos sport programok.  Az idősebb korosztály kellemes környezetben pihenhet, szaunázhat, napozhat, fürödhet és élvezheti a Várfürdő programjait.



Azok a vendégek, akiket a fesztiválok nyüzsgése helyett jobban vonz a természet szépsége, a sportok és az aktív pihenés, ők sem maradnak szórakozás nélkül Gyulán és környékén. A horgászat kedvelőinek remek szórakozást nyújt a város és környéke: mind a Körös-folyók, mind a könyék tavainak vízminősége és halállománya vonzza a horgászokat és a halászokat. A horgászat mellett érdemes kipróbálni a vadászatot is. Gyula környékének erdői igen kedveltek a vadászok körében, hiszen ez a vidék híres dámvadas területeiről és apróvadairól. Mindemellett igénybe vehetik a lovas szolgáltatók kínálatát is, azaz a lovaglást különböző szinteken űzhetik és sajátíthatják el.

Csendre, nyugalomra vágyik? A parkokban, a korzón vagy a várost átszelő Élővíz partján, a Csigakert zugaiban megbújva azt is megtalálhatja, s háborítatlanul pihenhet távol a hétköznapok zajától.

Gyula ünnepi köntösbe öltöztetve, szállásai különleges ajánlatokkal, éttermei csábító ízekkel várják Önt a téli időszakban is!



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: