2009-02-10 14:15:43• hírek • Parajdi Andrea

Gyűjtik az elhasznált olajat

A háztartásban elhasznált olaj nagymértékű környezetszennyező hatással bír, ennek begyűjtését a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség jövő héten szervezi meg.

A fáradt olaj nem csupán Romániában, hanem európa-szerte problémát okoz, hiszen köztudott a környezetre káros hatása, azonban mégis nehéz megszervezni a begyűjtését, illetve az újrahasznosítását.

Egy liter elhasznált olaj, tönkretehet 1 millió liter vizet, amelyet amúgy 14 éven át fogyaszthat egy ember. A lakosság nagy része leginkább a lefolyókba önti a már elhasznált háztartási olajat, amely a szennyvízcsatornákba érkezve, nem csak a környezetre gyakorol káros hatást, hanem a rendszer eldugulásához is hozzájárul.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség február 23-28 között szervezi meg a fáradt olaj begyűjtését a megyeszékhelyen. Korábban már hírt adtunk arról, hogy megkezdte működését Szatmárnémetiben egy olyan cég, amely engedélyt kapott az elhasznált olaj gyűjtésére. Ettől a cégtől majd egy csíkszerdeai vállalat átveszi azt, és újrahasznosítás céljából Magyarországra szállítja.

A következő utcákon gyűjtenek hétköznap 15 és 17 óra között.

Február 23- Kispiac, Wolfenbuttel utca

Február 24- Nagypiac, Martirilor Deportatii utca

Február 25- Szamospiac, Prahova sétány

Február 26- Carpati lakónegyedi piac, Clabucet út

Február 27- 16-os lakónegyed, Muncii sugárút (H27-es lépcsőház mögött)

Február 28- 17-es lakónegyedi piac, 10 és 12 óra között

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség február 23-28 között szervezi meg a fáradt olaj begyűjtését a megyeszékhelyen.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: