2009-03-03 15:42:38• hírek • Ferenczi Noémi

Gyűjtést rendeznek Nagykárolyban is

Az elmúlt hét folyamán először szerveztek használt olaj gyűjtési akciót Szatmárnémetiben. Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatónője a napokban folytatott megbeszéléseket egy hasonló akció részleteiről Nagykároly elöljáróival. A hónap végén már Nagykárolyban is megszervezik a gyűjtést.


Ahogyan arról már korábban beszámoltunk olvasóinknak, a Szatmárnémetiben szervezett többnapos gyűjtés sikeresen zárult. Már akkor felmerült, hogy nem csak a megyeszékhelyen, hanem a megye több pontján sort kerítenének hasonló akcióra. Március 23-án a nagykárolyi piacon is megkezdődik a gyűjtés illetve a tudatosítási kampány, délelőtt 10 és 12 óra között.

„A nagykárolyi kampány az önkormányzattal közösen fog lebonyolódni. A napokban folyatott megbeszélések során az elöljárók jelezték, hogy egy állandó gyűjtési pontot hoznának létre, szintén a piac területén. Arról is szó volt, hogy egyéb hulladékok szelektív gyűjtését is megoldanák ezen a helyen. Áprilisban pedig Avasfelsőfalut és Tasnádot vonjuk be az akcióba"- magyarázta Békéssy.

Az igazgatónő hozzátette, már jónéhány cég fordult használt olaj gyűjtéséhez szükséges engedélyezés végett az ügynökséghez.

Elképzelhető, hogy Nagykárolyban is szelektív hulladékgyűjtő pontot hoznak létre

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: