2014-06-20 14:53:35• hírek • MTI

Győztesek a győztesekkel, vesztesek a vesztesekkel

Franciaország Svájccal, Honduras pedig Ecuadorral csap össze a brazíliai labdarúgó-világbajnokság E csoportjának pénteki, második fordulójában, amelyben előbbi meccs győztese akár be is biztosíthatja továbbjutását, a franciák pedig a 100. vb-góljukat szerezhetik.

Didier Deschamps csapata Honduras 3-0-s legyőzésével kezdte a tornát, s ez a nyitány a statisztika alapján is bizakodásra adhat okot a számára, az 1998-as vb-cím óta ugyanis a franciák kétféleképpen szerepeltek a vb-ken: vagy meccset sem nyertek és a csoportkörben búcsúztak, vagy döntőbe jutottak.

Az ellenfél ezúttal a masszív, alapvetően jó erőkből álló Svájc lesz, amely az első körben a 93. percben szerzett góllal verte 2-1-re Ecuadort.

A salvadori Fonte Nova Stadionba látogató szurkolók a két együttes korábbi összecsapásaiból kiindulva gólfesztiválban nem reménykedhetnek: Franciaország és Svájc a legutóbbi három egymás elleni mérkőzésén döntetlennel zárt, s ezeken a találkozókon összesen csupán két gól esett.

Deschamps vélhetően nem sokat változtat a hondurasiak elleni kezdőcsapatán, de elképzelhető, hogy az első meccsen kétszer is betaláló Karim Benzemát ezúttal kirendeli a bal oldalra, középcsatárnak pedig Olivier Giroud-t, az Arsenal befejező emberét állítja be.

Ottmar Hitzfeldnek, a svájciak német kapitányának szintén a támadósorban kell megalapozott döntést hoznia, Ecuador ellen ugyanis a két cserecsatár, Admir Mehmedi és Haris Seferovic volt a siker kovácsa, míg a rendszeresen kezdő Josip Drmic azon a meccsen nem szerzett gólt.

A franciák a 100. világbajnoki góljukat szerezhetik a pénteki találkozón, míg Svájc 1992 óta először győzheti le riválisát. Bármelyik együttes gyűjti is be a három pontot, nagy lépést tesz a továbbjutás felé.

A csoport másik pénteki mérkőzése két olyan kolumbiai szövetségi kapitány harca is lesz, aki mindkét csapatot irányította már pályafutása során. Reinaldo Rueda, Ecuador szakvezetője a 2010-es vb-n Honduras kispadján ült, ahol most az a Luis Fernando Suarez foglal helyet, aki 2006-ban Ecuadorral a nyolcaddöntőig jutott, a dél-amerikai válogatott történetének legjobb vb-szereplését elérve.

A két csapat most találkozik először tétmérkőzésen, korábban 13 barátságos meccset játszott egymással. A pénteki összecsapás mindkét válogatott számára nagyon fontos, amelyik győz, annak még marad esélye a továbbjutás kiharcolására, a vesztes viszont nehéz helyzetbe kerül a záróforduló előtt.

Honduras - amely harmadszor szerepel vb-n - még sosem nyert meccset világbajnokságon, és 1982 óta gólt sem szerzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: