2019-10-25 12:37:03• hírek • Bajnai Botond

Győzött a CFR és a Fradi is a csütörtöki EL-fordulóban

Csütörtök este rendezték az UEFA Európa-liga csoportmérkőzéseinek 3. fordulóját. A Kolozsvári CFR, egyetlen román, míg a Ferencváros egyetlen magyar csapatként van jelen a kiírásban, mindkét alakulat idegenben lépett pályára a fordulóban.

 

A kolozsváriak Franciaországba látogattak, a Rennes otthonába. A mérkőzés nagyon jól indult a vendégek számára, a Rennes kapusa, Mendy egy kolozsvári támadás során végrehajtott szabálytalanságának köszönhetően már az 5. percben piros lapot kapott, így hamar emberelőnybe került a CFR. De nem csak emberelőnybe, hanem gólelőnybe is, hiszen a szabálytalanság révén megítélt szabadrúgást gólra is váltotta Ciprian Deac, a CFR 10-ese, minek köszönhetően magabiztos előnyből vághatott neki a folytatásnak Dan Petrescu egyeüttese.
 

Annak ellenére, hogy emberhátrányba került a francia gárda, mégis ők voltak a veszélyesebbek, rendre támadták a CFR 16-osát, a 27. percben egy büntetőt is sikerült kiharcolniuk, amit aztán Niang, a Rennes legnevesebb játékosa laza egyszerűséggel a kapu mellé rúgott.
 

A második félidő sem kezdődött aztán jobban a franciák számára, a 46. percben jött egy újabb piros lap, ezúttal Camavinga távozott a középpályáról. Ennek köszönhetően a 46. perctől a 82-ig kétszeres emberelőnyben játszhatott a Kolozsvár, viszont újabb gólt lőni már nem tudtak, majd a 82. perben a CFR is elvesztette egyik játékosát, a 17. perc óta sárga lapos Susic begyűjtötte második sárga kártyás figyelmeztetését, szűk 10 perccel a vége előtt ő is mehetett zuhanyozni.
 

A játék képe a meccs végéig már nem változott, a Kolozsvár egy korai góllal sikerül begyűjtse a franciák skalpját, minek köszönhetően három mérkőzés után 6 ponttal a csoport második helyén állomásozik a vasutas gárda.

A csoport második mérkőzésén: Celtic – Lazio 2–1.

 

A Ferencváros csütörtökön Moszkvában, a CSZKA otthonában lépett pályára, a magyar csapat két meccset követően 1 ponttal várta az összecsapást, míg az oroszok egyelőre még nem szereztek pontot a kiírásban.

 

A 0–0-s első félidőt követően a 86. percben tört meg a mérkőzés gólcsendje, egy szép összjátékot követően a Ferencvárosban, csereként beállt Varga Roland talált be, minek köszönhetően meglett a Fradi első idei El-csoport győzelme, így három találkozó után 4 ponttal harmadik helyen állomásoznak a csoportban.

A csoport másik mérőkésén Ludogorec – Espanyol 0–1.

A kupasorozat két hét múlva folytatódik.
 

Az E. és H. csoportok állása:            
E csoport:            
1. Celtic 3 2 1 0 5-2 7

2. Kolozsvári CFR

3 2 0 1 3-3 6

3. Lazio

3 1 0 2 4-5 3

4. Rennes

3 0 1 2 2-4 1
             
H. csoport:            
1. Espanyol 3 2 1 0 4-1 7
2. Ludogorec 3 2 0 1 8-2 6
3. Ferencváros 3 1 1 1 2-4 4
4. CSZKA Moszva 3 0 0 3 1-8 0
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: