2014-04-25 18:00:36• hírek • Kocsis Zoltán

Hetedik endurókrossz bajnoki címére hajt Gyenes

A hétvégén az Arad megyei Borossebes környékén rajtol az endurókrossz országos bajnokság. A rajtvonalnál természetesen ott lesz a sportág legnagyobb hazai menője, Gyenes Emánuel is, aki idén már hetedik bajnoki címére hajt.

A hat futamból álló bajnoki sorozat egy olyan pályán kezdődik, amely korábban nem szerepelt a versenyprogramban. Mivel nem ismeri a pályát, Gyenes a szokásosnál is nehezebb versenyre számít. „Ez a borossebesi helyszín most debütál az országos bajnokságon. Más versenyek ugyan már voltak itt, de én itt még nem motoroztam, így nem tudom milyen lesz a terep. Ám ha száraz, ha sáros lesz, fel vagyok készülve mindkét változatra", jelentette ki az Autonet által is támogatott motoros.

A verseny két órát tart, ebbe a szervezők számításai szerint közel három kör is belefér. Egy kör hossza 32 kilométer. „A pálya mellett a mezőnyt sem ismerem még pontosan, mintegy 60-70 nevezés várható. A futam után már tisztább lesz a kép az erőviszonyokról", ment elébe minden esélylatolgatásnak Gyenes.

Két hét múlva mellesleg Gyergyószárhegyen indul az országos enduró bajnokság is, amely szakágban Gyenes szintén hatszoros bajnok. Akárcsak Borossebesen, Székelyföldön is Huseberg motorjával áll rajthoz a szatmári sportoló, ám a júliusi Red Bull Romaniacs-ig ezt mindenképpen KTM-re szeretné cserélni.

Fontos megemlíteni, hogy Borossebesen nem Gyenes lesz az egyetlen szatmári versenyző. Szilveszter Márton tavaly a második helyen végzett Mani mögött összesítettben és most is igyekszik megszorítani a bajnokot KTM-jével. Simpf Rudolf viszont először indul a profik mezőnyében, ő egy Huseberg nyergében vág neki a bajnokságnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: