2011-08-29 08:59:45• hírek • www.Blikk.hu

Győzike: adócsalás és okirat-hamisítás a vád

Eldőlt: Gáspár Győzike és felesége, Bea ellen adócsalás és magánokirat-hamisítás, míg egy közeli rokonuk ellen pénzmosás miatt emelt vádat a Salgótarjáni Városi Ügyészség.

A showmanék 22,2 millió forintos kárt okoztak az államnak az adószabályok kijátszásával, mert adóbevallásukban nem tüntették fel a Győzike-show-ért járó bevételüket.

A vádhatóság szerint színlelt szerződéssel bújtak ki a fizetés alól: a hosszú ideig futó családi reality honoráriumát nem saját nevükben, hanem rokonuk cégének közvetítésével vették fel. Győzit és Beát immár nemcsak adócsalással, de magánokirat-hamisítással is megvádolták, míg a harmadrendű vádlott, B. A. – úgy tudjuk, Győzike egy rokona – is felelős bűnsegédként a sumákolásért, mert vállalkozása közvetítésével jutott a „tisztára mosott" gázsihoz a sztárpár.

Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője megerősítette: indítványozták az elcsalt összegnek megfelelő nagyságrendű vagyonelkobzást is. Az állam mihamarabb visszaszerezné a közösből „kimentett" milliókat, de nem lesz könnyű dolguk, hiszen noha Győzike gyakorlatilag jól él, papíron alig akad a házaspár nevén érték. Mostani, hajdúszoboszlói házuk tulajdonosa például kisebbik lányuk, Virág, de korábbi villájuk is egy rokon nevén volt.

A cikk folytatása a Blikk.hu-n olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: