2013-09-18 01:37:39• hírek • Kocsis Zoltán

Laza hármast gurított a címvédő Bayern és Ronaldo is

Érdekesség, hogy a 31 keddi gólból nem kevesebb, mint 21 a második félidőben esett.

Gólözönnel kezdődött a labdarúgó Bajnokok Ligája 2013-2014-es szezonja: az első játéknapon ugyanis 31 találat született, ami közel négyes meccsenkénti átlagot jelent. Lazán nyert a címvédő Bayern, akárcsak a többi szupergazdag együttes - a pénz mégis boldogítana, legalább a fociban.

Az A csoportban a Manchester United először lépett úgy pályára a BL-ben, hogy nem Sir Alex Ferguson ül a kispadon. Utóda, David Moyes azonban elégedett lehet, csapata ugyanis egy pazar második félidőnek köszönhetően 4-2-re legyőzte a néha elképesztő védelmi hibákat bemutató Leverkusent. A meccs legszebb gólja Rolfes nevéhez fűződik, a legnagyobb kihagyott ziccer titulusért viszont Rooney és van Persie verseng: a hazaiak mindkét sztárcsatára is képes volt két méterről az üres kapu mellé gurítani.

A másik meccsen Mircea Lucescu Sahtarja Teixeira két második félidőben rúgott góljával nyert San Sebastianban a szakadó esőben, a Real Sociedad ugyanis nem tudta gólra váltani helyzeteit.

Az est két meglepetése a B csoportban született. Egyrészt, mert a Juventus nem tudta legyőzni a dán bajnok Köbenhavn együttesét és ugyanúgy 1-1-es döntetlent ért el, mint tavaly ősszel a Nordsjaelland ellen. Másrészt viszont kevesen fogadtak volna arra, hogy a Real Madrid gyakorlatilag csúfot űz a Galatasaray-jal, ráadásul Isztambulban. A királyi gárda először nyert idegenbeli BL-meccset öt gólos különbséggel, míg Ronaldo először szerzett mesterhármast BL-szezon nyitómeccsén.

Valószínűleg először fűzték be úgy Marquinhost és Thiago Silvát is, mint tette azt Weiss az Olympiakosz gólja előtt, ez mégis kevés volt a Paris St.Germain ellen. Amelynek színeiben ráadásul Ibrahimovic büntetőt hibázott, Roberto kapus még a svéd ismétlését is megfogta. Lisszabonban játszották az este egyetlen olyan meccsét, ahol nem esett gól a második félidőben. Érdekes, hogy a portugál Benfica és a belga Anderlecht összecsapásán hat szerb futballista is szerepet kapott.

Végezetül a D csoportban a Bayern München címvédőhöz méltóan kezdett és lazán rúgott egy hármast a CSZKA Moszkvának. A másik találkozón a Manchester City a második félidő elején tíz perc alatt lerendezte a három pont sorsát Plzenben.

A csoport:
Manchester United - Bayer Leverkusen 4-2
gólok: Rooney (22., 70.), van Persie (59.), Valencia (79.) illetve Rolfes (54.), Toprak (88.)
Real Sociedad - Sahtar Donyeck 0-2
gólok: Alex Teixeira (65., 87.)
B csoport:
Galatasary -Real Madrid 1-6
gólok: Bulut (84.) illetve Isco (33.), Benzema (54., 81.) Ronaldo (63., 66., 90.)
Köbenhavn - Juventus 1-1
gólok: Jörgensen (14.) illetve Quagliarella (54.)
C csoport:
Olympiakosz Pireusz - Paris St.Germain 1-4
gólok: Weiss (25.) illetve Cavani (19.), Motta (68., 73.), Marquinhos (86.)
Benfica - Anderlecht 2-0
gólok: Djuricsics (4.), Luisao (30.)
D csoport:
Bayern München - CSZKA Moszkva 3-0
gólok: Alaba (4.), Mandzukic (41.), Robben (68.)
Viktoria Plzen - Manchester City 0-3
gólok: Dzeko (48.), Touré (53.), Agüero (58.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: