2009-11-05 12:55:01• hírek • Szatmar.ro

Győzelmi kényszerben

A CFR egy győzelemmel komoly lépést tenne a tavasz irányába, a többieknek már bravúr kell.

Mint minden évben, ezúttal is nagy reményekkel és (indokolatlan) magabiztossággal vágtak neki a román csapatok az Európa-liga csoportkörének, féltávnál viszont már csak a Kolozsvári CFR-nek van reális esélye a továbbjutásra, a többieken már csak egy nagy bravúr (esetleg csoda) segítene.

A kolozsváriak felé billenti a mérleg nyelvét az a tény, hogy még két hazai meccs vár rájuk. Az elsőt, csütörtökön a Sparta Prága ellen mindenképp hoznia kell a csapatnak és akkor rögtön a második helyre ugorhat - az utolsóról. Ez a kiegyensúlyozottság, bár egyrészt ugye kedvez a vasutasoknak, azt is mutatja, hogy minden meccs nagyon fontos és most már nem hibázhatnak. Okos, türelmes támadójátékkal legyőzhetőek a csehek, ám amint azt Chovanec mester is elmondta, az erdélyiek védelme sebezhető, ezért fontos lenne az adódó lehetőségeket kihasználni, ebben viszont nem remekelt idén a Román Kupa győztese. Ebben nem segíthet a sérült Kone sem, ami azt is jelenti, hogy Traorén és Nei-en kívül a gárdának nincs több bevethető csatára, csak a nagyon fiatal Bus és Borostean.

Elvileg még a Dinamo rendelkezik némi továbbjutási eséllyel, mert nekik is két hazai meccsük van még valamint mert nekik is sikerült már nyerniük egy meccset. Csakhogy a Galatasaray (és a Panathinaikosz) egyszerűen más kategória és ez az előző meccseken is látszott. Az isztambuli 4-1-es vereség után a piros-fehéreknek mindenképpen nyerniük kellene odahaza a Galata ellen, amely úgy néz ki, egy-két játékosát máris pihenteti, hisz sem Kewellt, sem Turant  nem várja a kezdőbe a sajtó.  A hazaiaknak nincsenek ilyen "gondjaik", hisz egy sor játékos (Niculae, Bratu, Kone) nem játszhat sérülés miatt. A törökök mestere, Frank Rijkaard az első meccs előtt a román gárda védelmét dicsérte, erre az rögtön kapott is négy gólt. Most a holland legenda  a Dinamo támadósorát emelte ki (jobb híján?).



A Galatasaray Bukarestben sem szeretne kikapni fotó:fcdinamo.ro


A Steaua az előző fordulóban szenvedte el első vereségét , mégis igen kevés esélye van a továbbjutásra. Egyrészt, mert eddig még gólt sem tudott szerezni, másrészt, mert az ominózus vereséget odahaza szenvedte el a Fenerbahce ellen,így Isztambulban nem sok jóra számíthatnak. Főleg, hogy Petre, Plesan, Stancu, Ochirosii, Onicas és Grzelak nem léphet pályára. Utóbbi azért, mert nem vitte magával az útlevelét és így el sem utazott Törökországba. A hazaiaknak elsősorban a támadósorban vannak komoly hiányzóik (Deivid, Güiza, Semih), ám ez nem zavarja őket abban, hogy a török pontvadászat élén álljanak. Érdekességképpen, Daum mester két játékost emelt ki az ellenfél csapatából: Zapatát és Nicolitat.

Végezetül a legnehezebb helyzetben a Temesvár van, amely mindamellett, hogy még nem tudott betalálni az ellenfél kapujába (a bánságiak és a Steaua mellett mindössze a Levszki Szófia mondhatja el ezt magáról az EL 48-as mezőnyéből), eddig a legharmatosabb produkciót is mutatta. Az Anderlecht szeretné megszerezni 500. európai kupagólját,  ehhez még két találat hiányzik nekik. Amennyiben ez megszületik, akkor vélhetően meg is nyerik a találkozót és abban az esetben a Temesvár búcsút vehet a kupatavasztól. A bánságiak képesek lehetnek kihúzni egy döntetlent, ám azzal nem sokra mennek, főleg, ha az Ajax nyerni tud Zágrábban.

A program:
A csoport: Anderlecht - Temesvár 20.00 sport.ro
Dinamo Zágráb - Ajax

F csoport: Dinamo - Galatasaray  20.00 ProTV
Sturm Graz - Panathinaikosz

H csoport: Fenerbahce - Steaua 22.00 ProTv
Twente - Sheriff Tiraspol

K csoport: Kolozsvári CFR - Sparta Prága 22.00 sport.ro
Köbenhavn - PSV Eindhoven

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: