2011-05-19 15:45:15• hírek • Szatmar.ro

Győzelemmel zárná a szezont a VSK

Más körülmények között azzal kezdtük volna e sorokat, hogy igazi rangadóra készül a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata, mert a regionális rivális Nagybánya otthonában lép fel pénteken. A 16.00 órakor kezdődő találkozóra azon nem szokványos körülmények közepette kerül sor.

Ennek egyik oka, hogy a mérkőzésre a bajnokság utolsó fordulójában kerül sor, amikor már egyik csapat sem tud változtatni jelenlegi helyezésén a bajnoki tabellán. A VSK ugyanis már hetek óta „minden egyes irányban" bebiztosította nyolcadik pozícióját . Ezzel szemben a legutóbbi fordulóban az is eldőlt, hogy Minaur kiesik az élvonalból.

Az a Minaur, amely 1974-ben Románia első kézilabdaklubjaként alakult, és amely az azóta eltelt időben mindig a legjobbak között szerepelt, olyannyira, hogy 1998-ban és 1999-ben megnyerte a bajnokságot. A nagybányai klub az elmúlt négy évtizedben ötször hódította el továbbá a Román Kupát és kétszer IHF-kupát.

„Ilyenkor már elég nehéz motiválni valamivel a csapatot, de a meccset le kell játszani. Már csak a presztízs miatt is nyerni megyünk Nagybányára, de a mérkőzés egy jó felkészülési találkozó is lesz a jövő heti kupatalálkozóra, habár ott minimális esélyünk lesz" - nyilatkozta Palkó János edző.

Jövő héten, pontosabban szerdán ugyanis a VSK a Román Kupa egyenes kieséses lebonyolítású nyolcas tornáján lép pályára Szörényváron. Palkó visszafogottsága pedig érthető, hisz az ellenfél a bajnoki címét idén is megvédő Konstanca lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: