2015-10-04 10:05:03• hírek • MTI

Győzelemmel ünnepelte 3000. bajnoki meccsét az FTC

Története háromezredik bajnoki meccsén a Ferencváros otthon 2-1-re nyert a Bp. Honvéd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának szombat esti zárómérkőzésén.

Az előző bajnoki kudarcát egy nap híján egy évvel ezelőtt, 2014. október 4-én, Diósgyőrben elszenvedő FTC jó sorozata a mai sikerrel tovább tart: immár 31 NB I-es találkozót számlál a veretlensége, és hazai pályáján, a Groupama Arénában továbbra sem kapott ki.

Jó iramú, helyzetekben bővelkedő játékot hozott az első félidő. Némi meglepetésre a kispestiek lehetőségei voltak veszélyesebbek, elsősorban azért, mert a hazaiaknál nem vált be az újonnan alkalmazott, háromvédős felállás. Youla révén egyáltalán nem érdemtelenül szerzett vezetést a 9. percben a Honvéd, a folytatásban viszont előbb kiegyenlítetté vált a játék, majd a Ferencváros átvette az irányítást, és négy perc alatt lőtt két góljával még a szünet előtt megfordította az állást.

Jóval eseménytelenebb volt a második periódus, pedig a hazaiak átszervezték csapatukat, és újra a megszokott felállásban játszottak. A hajrában ismét megélénkült a játék, az FTC-nek több ígéretes lehetősége is akadt, de újabb gól ennek ellenére nem született.

Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd FC 2-1 (2-1)
Groupama Aréna, 9037 néző, v: Kassai
gólszerzők: Hajnal (35.), Varga R. (39.), illetve Youla (9.)
sárga lap: Sesták (17.), Ramírez (76.), Haraszti (91.), illetve Vernes (7.), Youla (43.), Botka (71.), Nagy G. (75.)

FTC:
Dibusz - Dilaver, Nalepa, Leandro - Gera, Nagy Á., Varga R. (Ramírez, 62.) - Lamah (Haraszti, 70.), Hajnal (Cukic, 49.), Sesták - Böde

Honvéd:
Kemenes - Botka, Ignjatovic, Bobál D., Baráth - Nagy G., Hidi (Prosser, 70.), Kamber, Gazdag - Vernes (Holender, 55.), Youla (Vasiljevic, 64.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: