2013-06-03 17:26:07• hírek • Szatmar.ro

Győzelemmel kezdte Gyenes az endurókrossz bajnokságot

Győzelemmel kezdte az elmúlt hétvégén startoló országos endurókrossz-bajnokságot Gyenes Emánuel. A szatmári motoros a Hargita megyei Csíkkozmáson nem talált legyőzőre - egyedül a jeges eső verte el egy kicsit.

„Nem hagyományosan rajtoltunk, hanem előbb oda kellett szaladni a motorhoz, aztán indulhattunk. Amikor elkezdtünk futni a járgányhoz, elkezdett esni a jeges eső, ami jó 10 percig tartott. Ez aztán alaposan megnehezítette a dolgunkat, mivel a pálya is felázott. De végül jó volt így is, mivel extrémebb körülmények között is láthattam mennyire bírom én és a motor is", mesélte hétvégi élményeit a korábban a Dakart is megjárt pilóta.

Gyenes azt is hozzátette, a futam szervezése hagyott némi kívánnivalót maga után: „ Amivel nem voltam elégedett, az a szervezés. A pálya útvonalán voltak olyan dolgok, melyeket nem oldottak meg megfelelően a szervezők", mondta.

Simpf Rudolf személyében egy másik szatmári motoros is rajthoz állt az A kategóriában, ő a 14. helyen végzett. A rövidebb és könnyebb C kategóriában induló Bódis Botond a negyedik helyen zárt a futamot.

Ami a következő heteket illeti, Gyenes ezen a hét végén Lupényben részt vesz az országos enduró-bajnokság első idei futamán, majd újabb egy héttel később már világbajnoki futamon indul Bodzaforduló közelében. Utóbbin már egy új motorral.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: