2010-08-02 11:35:10• hírek • Kocsis Zoltán

Győzelemmel kezdett az FTC és a DVSC

Az NB1 első fordulójában ugyanakkor beragadt az UTE és a Videoton.

Gólzáporos fordulóval kezdőzött a magyar labdarúgó NB1. 2010-2011-es küzdelemsorozata: Zalaegerszegen (a Kaposvár ellen) nyolc, a Hungária körúton (a Kecskemét ellen) hat, a Fáy utcában (a Honvéd ellen) öt gólt is láthatott a nagyérdemű, míg az első hét találkozón összesen 26 alkalommal rezdültek meg a hálók.

A bajnoki szezont a rekordbajnok Ferencváros nyitotta, a zöld-fehérek a Paksot fogadták. Igen udvariasan ráadásul, mivel a 8. percben csak asszisztáltak, amint egykori játékosuk, Bartha megszerzi a vezetést a vendégeknek. Nem sokat örülhettek ugyanakkor az atomvárosiak, mivel Marek Heinz két perccel később egyenlített: első lövését Kovács még védeni tudta, a kipattanót már gólra váltotta a cseh légiós. A hazaiak játszottak fölényben, de a vendégek kontrái is veszélyesek voltak, így jó meccset láthatott a közönség. Amely aztán egy újabb paksi gólnak örülhetett: Szabó ugyanis Rósa beadása után saját kapujába passzolt. A második félidőre aztán leült a meccs, ekkor a nézők a magyar bajnokság árnyékosabb (de annál gyakoribb) oldalát láthatták.

Szintén az első félidő volt a jobb Debrecenben, ahol a címvédő nekiesett a Pápának: Kabát, Rezes, Bódi helyzetei után Szilágyi a 18. percben megszerezte a vezetést a Lokinak, amit a 32. minutumban Kulcsár is megtoldott eggyel. A második félidőben a hazaiak már nem erőltették a dolgot, a vendégek pedig képtelenek voltak helyzetig eljutni.


A nagy küzdelem ellenére simán nyert a DVSC fotó: dvsc.hu
A nagy küzdelem ellenére simán nyert a DVSC fotó: dvsc.hu


Győzelemmel kezdett az MTK is, amely Tischler, Kanta, Pintér és Könyves góljaival 4-2-re verte a Kecskemétet (Litsingi és Tököli volt eredményes a vendégeknél), beragadt ugyanakkor a tavalyi ezüstérmes Videoton. A fehérváriak csak szenvedtek az újonc Siófok otthonában, ahol végül örülhettek, hogy Vujovics válaszolt Sowunmi góljára.

A nap rangadóján a tavalyi negyedik Újpest a bronzérmes Győrt fogadta. A kér csapat jó iramú meccset produkált, helyzetek sorát alakította ki (a lila-fehérek részéről Simek, Tisza, Vermes, a zöld-fehérek oldalán Alkekszidze és Nicorec révén), de nem tudtak kifogni a Balajcza illetve Sztevanovics kapusokon.

Eredmények:
Ferencváros
- Paks 2-1
Debrecen - Pápa 2-0
Zalaegerszeg - Kaposvár 3-5
MTK - Kecskemét 4-2
Vasas - Honvéd 3-2
Siófok - Videoton 1-1
Újpest- Győr 0-0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: