2011-08-02 18:12:11• hírek • Szatmar.ro

Bekavart a szövetség, két szerb jön

Zajlik az élet a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapatának háza táján, a bajnoki rajtra való felkészülés menetét ugyanis a Román Kézilabda Szövetség (FRH) ismét sikeresen megbolygatta. Ennek következtében egy játékos elhagyta a szatmáriakat, kettő viszont érkezni fog.

Az FRH az előző szezon végén úgy döntött, hogy a következő idénytől az egyesületek legfeljebb három idegenlégióst foglalkoztathatnak. A VSK vezetése a magyarországi Oláh Jánossal és Teremy Lászlóval valamint a grúz Irakli Csikovanival töltötte be ezt a három helyet. Ezzel szemben azonban a szövetség meggondolta magát és a napokban leszögezte: a korlátozás csak az Európai Unión kívüli állampolgárokra vonatkozik.

Ezen döntés első következménye az volt, hogy Csikovaninak hirtelen lett helye az anyaegyesületében, a Székelyudvarhelyben, így ő visszatért Székelyföldre. Helyette viszont a VSK-nak igazolnia kellett valakit. A szatmáriak ki is néztek maguknak két dél-szláv játékost, közülük viszont a montenegrói Mirko Vujovicsra erőnléti állapota miatt végül nem tartott igényt a szakvezetés. Ellentétben a szerb Mirasz Bulatoviccsal. „A 23 éves játékossal kétéves szerződést kötünk, a 190 centiméter magas, 88 kilogrammos irányító a szerb élvonalban szerepelt a Vrbas, és a Crvenka együtteseiben. Mellette szerdán még szerződést kötünk egy másik szerb kézilabdázóval, ő viszont már ismerős a szatmári közönségnek, hiszen Bozsidar Burszacsról van szó. Az ő kemény, harcias játékára, tapasztalatára nagy szüksége lesz a csapatnak", mondta Kereskényi Gábor, a VSK igazgatótanácsának elnöke. A 30 Burszacsra nyilván sokan emlékeznek, hisz ő 2009-2010-ben erősítette a VSK-t, az előző idényben pedig Nyíregyházán és Miskolcon játszott.



Mirasz Bulatovics és Kereskényi Gábor


Ami a szezonra való felkészülést illeti, a VSK szerdán Suceavára utazik, ahol a helyi Bucovina valamint a Bukaresti CSM, a Nagybányai Minaur valamint a Metalurg Donyeck társaságában vesz részt egy felkészülési tornán. Ezt augusztus 12-13.-án a Szatmárnémeti Kupa követi, amelyen a Nagybánya és a Kolozsvári U fellépése biztos, a Resicabánya helyett viszont minden valószínűség szerint egy másik csapatot kell keresni. Az azt követő hétvégén Kolozsváron lép pályára a VSK egy újabb tornán, majd 26-27.-én a szlovákiai Nagymihály teszi tiszteletét Szatmárnémetiben két barátságos meccs erejéig.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: