2009-07-31 15:11:27• hírek • Szatmar.ro

Győzelemmel kezdett a VSK

A férfi kézilabdások az első felkészülési mérkőzésen a Nagyváradot győzték le.

Tavaly ilyenkor még fordítottak lettek volna az erőviszonyok az Szatmárnémeti VSK és a Nagyváradi CSM férfi kézilabda csapatai között, azóta azonban a két együttes ellentétes utat járt be: a szatmáriak feljutottak, a váradiak kiestek a Nemzeti Ligának nevezett élvonalból. Kettejük felkészülési mérkőzését „törvényszerűen" az első élvonalbeli szezonjukra készülő hazaiak nyerték 39-33 arányban.

Az öt új igazolásból a találkozón a hazaiaknál három játékos a kezdők között kapott helyet: a Balassagyarmatról érkező Takács, a Görögországból szerződtetett szerb Bursacs és honfitársa, a Tatabányától igazolt Savics.

Értelemszerűen a sok változás, na meg a nyári szünet, látható nyomokat hagyott a csapat játékában, a fiúk sokszor csak keresték a ritmust, ennek köszönhetően az első félidőben szinte végig a váradiak vezettek. A szatmáriak a 25. percben vették át a vezetést, amikor 14-14-nél Takács kapus egész pályás gólt szerzett.

A szünetben csere történt a hazai kapuban, a magyarországi Pereverzia Mihály vette át Takács helyét. Ekkor már jobban megtalálták egymást a játékosok, végig a VSK irányította az eseményeket. Főleg Takács és Surducan remekelt, szórták a gólokat, de Matest leszámítva minden mezőnyjátékos betalált legalább egyszer.

A szatmáriak már tíz góllal is vezettek, a végén kicsit kiengedtek, de így is megmaradt a hat gólos előnyük.

Szatmárnémeti VSK-Nagyváradi CSM 39-33 (20-16). A szatmári gólszerzők: Surducan 8, Bursacs 5, Oláh J. 5, Takács 5, Savlovschi 4, Savics 3, Nagy 3, Ciornohuz 2, Varga 1, Ardelean 1, Alisie 1, Teremi 1.



Győzelemmel kezdte a felkészülést a VSK


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: