2011-05-02 23:58:07• hírek • Szatmar.ro

Győzelemmel kezdett Gyenes

Mani mellett további két szatmári motoros végzett dobogón Zernyesten.

Semmi sem változott az országos enduro bajnokságban: Gyenes Emánuel ismét győzött, megszerezve ezzel a szezon első futamán az idei első győzelmét. Rajta kívül további két szatmári sportoló, Szereday Dominik és Szilveszter Márton is a dobogón végzett Zernyesten.

Gyenes a legnagyobb motorokat, a két ütemű, 300 köbcentis járgányokat felsorakoztató E3-as kategóriában is ezúttal sem talált legyőzőre: „A pálya mindenkinek tetszett, de nem is volt túlságosan nehéz. Szombaton még akadtak technikai problémáim, de vasárnapra sikerült kijavítani a hibákat, így a legjobb időt tudtam motorozni. Most egy kicsit elfáradtam, ugyanis a dubaji vb-futamon elszenvedett kulcscsont-sérülés miatt azóta nem motoroztam", értékelt a verseny után.

Ebben a kategóriában mellesleg kettős szatmári győzelem született, hisz Szereday végzett a második helyen. Szintén ezüstérmet szerzett az E1 kategóriában Szilveszter, és nem kell szégyenkeznie a negyedik szatmári indulónak, Peres Alexandrunak sem, aki a B osztályban, az amatőrök között az ötödik helyet csípte meg.


Zernyesten sem talált legyőzőre Gyenes fotó: vectra racing
Zernyesten sem talált legyőzőre Gyenes fotó: Vectra Racing


Ami a szezon folytatását illeti, Gyenes egyelőre nem tudja, hogy részt vesz-e május 14.-én az országos enduro-cross bajnokság harmadik futamán: „Az első két futamon nem vettem részt, meg kell néznem, hogy be tudnám-e még fogni az élen állókat" mondta.

Az viszont biztos, hogy a világbajnokság második, tunéziai futamáról lemaradt, mivel motorja még mindig nem érkezett haza Dubajból, az első etap helyszínéről. A május végén, Szardínia szigetén esedékes harmadik futamon viszont mindenképpen ott lesz.

Dubajban, március elején rendezett sivatagi megmérettetésen mellesleg Gyenes az 50 motorost felvonultató mezőnyben a 12. helyen végzett összetettben, az open kategóriában (450 köbcentisnél nagyobb erőforrások) viszont a harmadik legjobb teljesítményt nyújtotta.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: