2019-12-17 10:54:23• hírek • Erdélysport.hu

Győzelemmel és góllal búcsúzott Culio a CFR csapatától

Fotók: Kolozsvári CFR hivatalos Facebook oldala
Fotók: Kolozsvári CFR hivatalos Facebook oldala

Utolsó mérkőzését játszotta hétfő este az argentin Juan Emmanuel Culio a Kolozsvári CFR csapatában. Nem csak győzelemmel, de góllal tudott búcsúzni a kolozsvári szurkolóktól.

Az Európa Liga csoportkörében továbbjutást ünneplő Kolozsvári CFR ezúttal a román bajnokságban kellett helyt álljon méghozzá a 21. játéknap rangadóján ahol a listavezető Astra Giurgiut fogadták a Fellegváron.
 

Az EL-ben elkönyvelt siker eufóriája mellett a kolozsváriaknak volt amiért küzdjenek, hiszen a csapat meghatározó játékosának számító Emmanuel Culio búcsúmeccse is volt egyben, aki családi okokra hivatkozva úgy döntött, hogy visszavonul.
 

A túloldalon is egy remeklő gárda lépett pályára, hiszen az elmúlt nyolca bajnoki meccséből nyolcat nyertek meg a gyurgyevóiak. A mérkőzés első percétől viszont a CFR volt aktívabb, ám Paun, illetve Camora lövései még nem értek célt. A hazaiak viszont nagy nyomást gyakoroltak a vendégekre, akik a félidő közepéig bírták. Costache szabadrúgása gyengére sikeredett, de így lett jó Burcanek, aki megszerezte a vezetést. A folytatásban is hiába játszott fölényben a CFR, nem sikerült újabb gólokat szerezni.



A fordulást követően az Astra igyekezett tempót váltani, de ez nem igazán jött össze. A CFR több alkalommal is elment előnyének növelése mellett, amihez Costache járt a legközelebb, de 2 méterről (!!!) hihetetlen módon nem tudott betalálni.
 

A 83. percben megpecsételődött az Astra sorsa miután Budescu megkapta második sárga lapját is. Egy percre rá lezárta a meccset a CFR: Culio beadására rosszul jött ki Kitanov és a labda átjutott a gólvonalon.
 

A CFR győzelmével visszavette az első helyét a táblázaton és amennyiben szombaton az őszi idény utolsó meccsén nyerni tudnak az utolsó helyen álló Voluntari ellen, akkor az első helyről mehetnek pihenni.



 

1. Liga, 21. forduló
Kolozsvári CFR – Astra Giurgiu 2–0 (1–0)
Gólszerzők: Burcă (23.), Culio (84.).
 

Tovább erdélyi sporthírekért látogassa meg az Erdélysport.hu oldalát!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: