2012-04-27 19:12:05• hírek • Szatmar.ro

Győzelem! Végre ismét nyert a VSK!

Péntek délután végre megszakadt a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapatának a rendkívül rossz sorozata és Nicolae Istrate legényei ismét nyerni tudtak az élvonalbeli bajnokságban. A Dinamo Calarasi elleni siker egyben azt jelenti, hogy a gárda továbbra is versenyben van a bennmaradásért.

Nem kezdte jól a pénteki meccset sem a VSK, az első húsz percben rendre a vendégek vezettek - volt rá példa, hogy három ponttal is. A fordulópont 12-12-nél következett be. Az első félidőben összesen hét gólig jutó Dinescu vezetésével aztán a szatmáriak végül két egységnyi előnnyel zárták az első játékrészt (17-15).

A meccs a szünet után is szoros maradt, a két csapat fej-fej mellett haladt. Vass kapus bravúrokkal járult hozzá, hogy a VSK tartani tudta előnyét, ráadásul Libert és Surducan is felnőtt Dinescu mellé. Amikor egy perccel a lefújás előtt Libert háromra növelte a VSK előnyét, akkor már az euforikus szurkolók is elhitték: nyert a csapat. Végre!

A VSK ezt megelőzően legutóbb kilenc fordulóval és három hónappal ezelőtt tudott nyerni: január 29-én a Temesvárt győzték le a fiúk 28-27 arányban.

A győzelemnek köszönhetően a Sportklub egyelőre megelőzte a Ploiesti-t és feljött a 12., osztályozós helyre. Hogy ott is maradjon, ahhoz az kell, hogy a Székelyudvarhely szombaton nyerjen Ploiesti-en.

Nemzeti Liga, 23. forduló:
Szatmárnémeti VSK-Călăraşi-i Dinamo 32-29
(17-15)
A szatmári gólszerzők: Dinescu 12, Surducan 6, Liberţ 6, Mateş 4, Oláh 2 (1x7), Gălan 2.

A további program:
szombat: Tg-Jiu-i Pandurii-Krassó-Szörényi CS
Temesvári Poli-Bákói Ştiinţa
Ploieşti-i CSM-Székelyudvarhelyi HC
Kolozsvári U Transilvania-Steaua
Tordai Potaissa-Bukaresti CSM
vasárnap: Konstancai HCM-Suceavai Bucovina

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: