2012-04-29 09:29:26• hírek • Kocsis Zoltán

Győzelem Aradon, döntős a VSK!

Tavalyhoz hasonlóan idén is döntős a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, miután egy emlékezetes, drámai meccsen hosszabbítás után 58-54 arányban nyerni tudott Aradon, megszerezve ezzel a szükséges második győzelmet a mindent eldöntő meccsen.

Dan Fleseriu csapata az első meccsen 61-54 arányban kikapott Aradon, majd szerdán Szatmárnémetiben 68-58 arányban nyerni tudott. Ez azt jelentette, hogy a szombat esti, aradi meccsen dől el, ki jut be a fináléba.

A találkozó borzasztóan kezdődött a VSK számára: alig telt el 29 másodperc, amikor Claudia Pop súlyos sérülést szenvedett, nem is tudta folytatni tovább. Egyik legjobbja kiesése azonban nem törte meg, sőt plusz erőt adott a csapatnak: az ötödik percben 18-2-es vendégvezetést mutatott az eredményjelző. A szurkolók nem hittek a szemüknek és ez akkor sem változott, amikor a negyed végén 20-9-re csökkentették hátrányukat a hazaiak.

A második játékrészben tovább növelte előnyét a szatmári gárda: minden idők egyik leggyengébb negyedében a két csapat összesen 11 pontig jutott - 5-6-os megosztásban, amivel a VSK előnye 14-26-ra nőtt.

A nagyszünetben változtatott védekezésén az Arad: az előbbre tolt, agresszívabb defenzívájuk meg is fogta kicsit Amra Mehmedicet és Annemarie Parau-t. Nem úgy Shannika Freemant, aki továbbra is szórta a pontokat - 17 pontig és 14 labdaszerzésig jutott a meccsen. A hazai oldalon Porchia Green és Nagy Ildikó is lendületbe jött. Az Arad meg is nyerte a negyedet 18-10 arányban és feljött 32-36-ra.

Az utolsó játékrészben a Maros-partiak folytatták a nagy üldözést, ami a 33. percben hozta meg gyümölcsét : 37-37-re egyenlítettek. Mi több, a vezetést is megszerezték és az utolsó percre is 45-43-as vezetéssel fordultak. A VSK azonban egyenlített, az Arad pedig elrontotta utolsó támadását.

A hosszabbításnak két fáradt csapat vágott neki, ahol Parau tapasztalata és nyugalma billentette a VSK oldalára a mérleg nyelvét. Na meg az, hogy 50-50-nél Rada Giurgiu bedobott egy hárompontost, a másik oldalon Susana Milovanovics viszont elrontotta, majd Stanecia Graham senkitől sem zavartatva is elhibázott egy befejezést.

A vége tehát 58-54 lett a VSK számára, a három meccs után pedig elmondható, hogy elsősorban a remek védekezésének köszönhetően jutott be a csapat a fináléba, mivel az Arad egyik meccsen sem tudott 58 pont fölé jutni.

Dan Fleseriu egymást követő második évben vezeti döntőbe csapatát. A tavaly az Arad felülkerekedett, idén pedig az alapszakaszgyőztes Targoviste lesz Freemanék ellenfele: a Dambovita megyei együttes kettős győzelemmel (72-50, 71-66) jutott tovább a Marosvásárhely ellen.

ICIM Arad - Szatmárnémeti VSK 54-58 (9-20, 5-6, 18-10, 13-9)
Az Arad pontszerzői:
Porchia Green 22, Nagy Ildikó 13, Brosovszky Mónika 11, Larisa Toma 4, Stanecia Graham 2, Susana Milovanovics 2
A VSK pontszerzői: Shannika Freeman 17, Annemarie Parau 15, Amra Mehmedic 8, Chadijah Wittington 6, Rada Giurgiu 5, Andrea Orosz 4, Monica Ivan 3

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: