2018-03-22 18:00:20• hírek • Agerpres

Gyorsvasút Kolozsvár és Budapest között

A magyar kormány jóváhagyott több mint hárommillió eurót a Kolozsvár és Budapest közötti gyorsvasút megvalósíthatósági tanulmányának megépítésére - idézi az Agerpres hírügynökség Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminisztert.



Sajtótájékoztatóján Szijjártó megerősítette, hogy Lucian Şova román közlekedési miniszterrel is tárgyalt már a gyorsvasút megépítéséről.

"Egy nagyon komoly gazdaságfejlesztési projekt lehetősége van most előttünk: Budapestet Kolozsvárral összekötő gyorsvasút megépítéséről tárgyalunk Románia kormányával. Szándékunk komolyságát jelzi, hogy erről néhány hete Románia közlekedési miniszterével személyesen egyeztettem Budapesten, és a magyar kormány egymilliárd forint, tehát valamivel több mint hárommillió euró összeget már jóvá is hagyott a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére. Az erre vonatkozó előkészületek zajlanak, Románia kormányát erről folyamatosan tájékoztatjuk" - fogalmazott marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján a magyar külgazdasági és külügyminiszter. 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: