2018. október. 18., csütörtök
Névnap:
2017-12-13 08:29:11• hírek • MTI

Gyorsult az infláció Németországban

Novemberben 1,8 százalékkal voltak magasabban a fogyasztói árak az egy évvel korábbinál, míg októberben 1,6 százalékot mértek. Az előző hónaphoz képest 0,3 százalékkal nőttek a fogyasztói árak novemberben. Októberben stagnáltak a fogyasztói árak az előző havihoz képest.

A gyakran változékony energia- és élelmiszerárakat nem tartalmazó maginfláció éves összevetésben 1,5 százalék, havi szinten pedig 0,3 százalék volt az év utolsó előtti hónapjában. 
 

Az uniós harmonizált fogyasztói árindex (HICP) éves összevetésben 1,8 százalék, havi szinten pedig 0,3 százalék volt novemberben. Az éves összevetésű infláció gyorsulásában az energia- és az élelmiszerárak növekedése játszotta a legfontosabb szerepet. Az energia 3,7 százalékkal, az élelmiszerek pedig 3,2 százalékkal drágultak novemberben.
 

A Destatis egy másik jelentésében arról számolt be, hogy a nagykereskedelmi árak éves összevetésben 3,3 százalékkal emelkedtek novemberben az októberben mért 3,0 százalék után. Havi összevetésben 0,5 százalékra rúgott az emelkedés üteme, miközben elemzők 0,3 százalékra számítottak az októberi stagnálás után.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: