2012-11-08 11:14:26• hírek • qy

A Wii U koncepcióját másolja az új Xbox?

A kiszivárgott dokumentum alapján a Microsoft Xbox Surface két komponensből állhat.

Érdekes dokumentum látott napvilágot az új Microsoft konzolról, ami a pletyka alapján az Xbox Surface nevet kapja. A frissen előkerült leírás szerint az rendszer két részből áll, vagyis az alapgép mellé egy tablet is érkezik, tehát a koncepció nagyon hasonló lehet a Nintendo Wii U megoldásához. A tablet egy 7 colos, multi-touch-os érintésérzékeny kijelzőt használ, és LED-es háttérvilágítás mellett 1280x720 pixeles felbontással operál. A hordozható egység rendelkezik Wi-Fi és Bluetooth modullal, SD szabványú memóriakártyákat kezelő kártyaolvasóval, nagyjából hét órás működést biztosító akkumulátorral, illetve egy egyedi IBM chippel, amihez 288 MB-os RLDRAM 2 kapcsolódik. Utóbbi egy alacsony késleltetésű memóriatípus, és 500 MHz-es valós órajelen üzemel.

Valószínű, hogy a tablet képes önmagában is működni, de erről nincs konkrét információ, azonban biztos, hogy a fő gép mellett a Wii U-hoz hasonlóan használható játékszer lehet. A helyhez kötött egység, azaz maga a konzol két darab IBM Power7 SCM-et használ. Utóbbi a single-chip module rövidítése, ami gyakorlatilag magát a lapkát takarja. Ennek megfelelően a masinában két darab hatmagos processzor lesz, amik 3,1 GHz-es órajelen üzemelnek, és magonként 256 kB-os L2 és 2,6 MB-os L3 gyorsítótárat használnak - ezek a megosztott L3 cache magokhoz rendelt szeletei. Ezenkívül a rendszer 16 MB PSRAM-ot is használ.

Ilyen lehet az új Xbox?

A DDR3 szabványú lapkákból álló rendszermemória kapacitása 5 GB lesz, és 800 MHz-es valós órajelen üzemelnek. Valószínű, hogy a működés szempontjából az egyik processzor felel majd az operációs rendszer futtatásáért és az ehhez kapcsolódó főbb feladatokért, míg a másik egység az egyéb feladatokat láthatja el, amelyek esetleg nagy számításigénnyel rendelkeznek.

A cikk folytatása a Prohardver.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: