2011-03-31 07:35:14• hírek • Impulzus.ro

Gyorsítják az adófizetést

Valerian Vreme távközlési és informatikai miniszter jelenlétében bemutatták a ghiseul.ro internetes oldalt, amely az adó-és illetékbefizetést hivatott megkönnyíteni. Elsőként Bukarest 2. és 6. kerületének polgárai valamint Marosvásárhely lakói élvezhetik a program adta lehetőségeket.

„A ghiseul.ro több problémát old meg, úgy a lakosság, mint a helyi közigazgatási intézményekét, gyorsabbá, biztonságosabbá és kényelmesebbé téve az adófizetést", idézi az agerpres hírügynökség a tárcavezetőt.

A programtól azt várják az illetékesek, hogy gyorsabbá tegye az ügyintézést, ezáltal megakadályozva a hosszú sorok és az általa kiváltott stressz kialakulását. A ghiseul.ro másodlagos rendeltetése lesz továbbá, hogy általa .ro végződésű doménneveket is meg lehet vásárolni az Országos Informatikai Kutatási-Fejlesztési Intézettől.

A személyes adatokat az oldal értelemszerűen bizalmasan kezeli, erre az illetékesek szerint garancia, hogy a ghiseul.ro ugyanazt a biztonsági rendszert alkalmazza, mint a MasterCard vagy a VISA.

A tervek szerint az első lépésben a 150.000-nél több lakossal rendelkező városok helyhatóságai csatlakoznak a rendszerhez, a második lépésben a kisebb városok, legtöbb hat hónap múlva pedig a községek adminisztrációi is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: