2013-02-24 17:55:09• hírek • Szatmár.ro

Gyorshívószámot és GPS-követést javasolnak

Az RMDSZ-es tanácsosok több javaslatot tettek le a Helyi Rendőrség asztalára.

- Városunk közbiztonságát, a lakosság biztonságérzetét alacsony költségvetésű fejlesztésekkel is javíthatjuk- nyilatkozta Maskulik Csaba RMDSZ-es városi tanácsos annak kapcsán, hogy januárban néhány pragmatikus javaslatot tettek le a Helyi Rendőrség asztalára.

- Beszélgetve a lakosokkal rákérdeztem és a válaszok alapján kijelenthetem, hogy nagyon kevesen ismerik a szolgáltatás hívószámát (0261/727020) ezért félő, hogy ha például zsebtolvajok ellopják a telefonunk, be se tudjuk jelenteni az esetet. Éppen ezért javasoltuk a helyi rendőrségnek, hogy a taxistársaságok és közösségi szolgáltatók mintájára, béreljenek ki egy könnyen megjegyezhető, gyorsan tárcsázható számot, legyen az a 0261-999, ezt könnyű megjegyezni - részletezte Butka Gergely városi tanácsos. Ennek havi költsége 160 euró körül mozog, tehát nem terheli meg jelentősen az intézmény költségvetését, viszont annál több lakosnak ad lehetőséget, hogy telefonon jelentse be káresetét, problémáj

A másik hatékonyságnövelő javaslat a közösségi rendőrök GPS-es helymeghatározását és követését tartalmazza: ennek lényege, hogy az intézmény autóit, mopedjeit és magukat a rendőröket is övre szerelhető GPS-jeladókkal tervezik ellátni.

Ennek gyakorlati hasznát a tanácsosok egy példával szemléltették: „az első pontban felvázolt telefonszámon érkezik a lakossági bejelentés, hogy részegek randalíroznak a tömbház előtt. A diszpécser a GPS-ek alapján látja a monitoron, melyik egység van a közelben, gyorsabban tud egységet a helyszínre küldeni, csökken a reakcióidő, ezáltal is javul a közbiztonság".

Ezen kívül - magyarázzák tanácsosok - a mai világban egyre népszerűbb GPS-rendszerek másik előnye, hogy nap végén pontosan ki tudja rajzolni az alkalmazott útvonalát, hónap végén a járművek fogyasztásáról is részletes adatot közöl, ezáltal javul az intézmény hatásfoka. Költségeket tekintve, ezek a rendszerek is egyre hozzáférhetőbbek, ezáltal olcsóbbak mint pár éve.

- A költséghatékonyság mellett nekünk az a célunk, hogy növeljük a város közbiztonságát és a lakosok biztonságérzetét. A javaslatot írásban tettük le a Helyi Rendőrség és a Polgármesteri Hivatal számára és reméljük, hogy megfontolják azt. Addigis, arra bíztatjuk a lakosságot, hogy bátran használják a közösségi szolgáltatásokat, a jelenlegi telefonszámot, mert az intézmény ezért, Önökért van - zárták gondolatmenetüket a tanácsosok, mindketten a szatmárnémeti Városi Tanács közszolgáltatási bizottságának tagjai.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: