2020-05-13 14:25:22• hírek • Bede Emőke

Gyorshajtókat és mobilozó sofőröket fogott a rendőrség

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közlekedésrendészeti osztályának egyenruhásai kedden több mint 110 helyszíni bírságot szabtak ki a szabálytalankodó autósokra. A büntetések összértéke megközelíti a 32 000 lejt, de voltak, akik nem úszták meg ennyivel, kiegészítő intézkedésként ugyanis 10 sofőr jogosítványát fel is függesztették.

Három, 23 és 50 év közötti autóvezető azért vált 90 napra gyalogossá, mert a megengedettnél jóval gyorsabban, 107 és 142 km/h közötti sebességgel hajtottak lakott területen belül, illetve kívül. További három sofőr jogosítványa pedig azért ugrott 30 napra, mert egyéb szabálytalanságok mellett még mobiloztak is vezetés közben – közölte híroldalunkkal a hatóság sajtóosztálya.


Emlékeztetőül: A 2019 augusztusában elfogadott, majd október 12-től életbe lépő KRESZ-módosításnak köszönhetően a mozgásban levő járművet vezető autó-, traktor vagy akár villamossofőrnek szigorúan tilos a mobiltelefon – vagy bármilyen más, szöveg, fotó- vagy videókészítésre, illetve ezek visszajátszására alkalmas eszköz – kézben tartása és használata. Az előírás be nem tartása kihágásnak minősül, melyet 870 és 1160 lej közötti helyszíni bírsággal és 4 büntetőponttal szankcionálnak. Akik olyan járművekkel közlekednek, melyek vezetése nem indokol jogosítványt, azaz a kerékpárosoknak vagy rollerezőknek sem javasolt a mobilozás, hiszen ők is büntetéssel térhetnek haza. A hatóság ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy amennyiben az okostelefon vagy a hasonló készülék használata más kihágással is társul, az elkövető nem ússza meg helyszíni bírsággal, hanem 30 napra felfüggesztik a jogosítványát is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: