2018-10-08 11:22:11• hírek • Bede Emőke

Gyorshajtók és ittasok hétvégéje

A mögöttünk álló hétvégén sem unatkoztak a közlekedési rendőrök: sem a gyorshajtók, sem az ittasok, de még a fatolvajok sem úszták meg pénzbírság nélkül.

A szerkesztőségünkbe eljuttatott hivatalos közlemény szerint a hétvége során kb. 250 pénzbírságot róttak ki a közúton szabálytalankodókra, ezeknek összértéke eléri a 70 ezer lejt. Emellett kiegészítő intézkedésként 21 sofőr vezetői engedélyét is felfüggesztették, közülök 19-enazért váltak ideiglenesen gyalogossá, mert túl sietősre vették. A radar ugyanis 102 és 124 km/h közti sebességgel kapta őket lencsevégre lakott területen belül (!).
 

Nem csak gyorshajtókat sikerült nyakoncsípniük a közlekedési rendőröknek, hanem ittas vezetőket is. Október 6-án egy 55 éves avasfelsőfalusi férfi leheletében 0,64 mg/l alkoholkoncentrációt, egy 47 éves, ugyancsak avasfelsőfalusi sofőrnél pedig 0,74 mg/l-t mutatott ki a szonda. Mindkét sofőr ellen alkoholos befolyásoltság alatti vezetés bűntette miatt indult eljárás.
 

Ugyancsak október 6-án kerítették rendőrkézre azt a 69 éves turci férfit is, aki traktorja utánfutójában nagymennyiségű téli tüzelőt szállított. Az igazoltatás nyomán azonban kiderült, a férfi nem tud elszámolni a fával, azaz semmiféle hivatalos dokumentummal nem rendelkezett a rakományt illetően. Hasonló helyzetbe került az a 47 éves, Kisgércéről származó férfi is, aki ugyancsak traktorral szállította a fát. Mindkettőjükre borsos bírságot, fejenként 5 ezer lejt róttak ki, ugyanakkor lefoglalták az általuk szállított tüzelőt is.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: