2008-07-01 17:05:08• hírek • Szatmar.ro

Nem megfelelően tárolt élelmiszerek

 A kánikula időszaka miatt a fogyasztóvédők élelmiszert forgalmazó egységeket ellenőriztek.

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal a kánikula miatt olyan kereskedelmi egységeket ellenőrzött, ahol élelmiszerek forgalmazásával foglalkoznak.

Az ellenőrzések során gyorséttermeket, pizzériákat, élelmiszerboltokat, strand környéki bódékat, üdülőövezetben lévő büféket, összesen 15 üzletet vizsgáltak át, ahol főként az élelmiszertárolási módokra voltak kíváncsiak - tudtuk meg Rus Luciantól, a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal vezetőjétől. Ellenőrizték továbbá a fogyasztók kellő tájékoztatásának feltételeit, a kifüggesztett árakat, és működési engedélyeket.

A Fogyasztóvédelmi Hivatal felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy élelmiszervásárlás esetén mindenképpen nézzék meg a termék szavatossági idejének lejárati napját, a termék összetételét, illetve, hogy annak tárolását az előírt hőmérsékleten végezték-e. Az ellenőrzések azt bizonyítják, hogy több kereskedelmi egységben nem megfelelően tárolják az élelmiszereket.

A vizsgálatok során a 15 élelmiszert forgalmazó üzletből öt helyen figyelmeztetést osztottak ki, valamint hét boltot pénzbeli büntetésben részesítettek, összesen 31000 lej értékben.
 

P.A. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: