2009-09-30 01:25:07• hírek • Szatmar.ro

Varga-betűs pontot szerzett az Urziceni

A gyámoltalan Debrecen amatőrként kezdte a találkozót, esélye sem volt a Lyon ellen.

Sok minden összekötötte a magyar és a román bajnokot a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulója előtt: mindketten újoncként első hazai meccsükre vártak a legrangosabb klubsorozatban, ám mindketten „idegenben", az ország fővárosában léptek pályára. Az első fordulóban mindketten vereséget szenvedtek, sőt, gólt sem lőttek. Volt azonban két dolog, amiben különbözött a két gárda: míg a Debrecent a telt házas Puskás Ferenc stadionban fél óra alatt szétszedte a Lyon, addig az Urziceni néhány ezer ember előtt 1-1-es döntetlent ért a Stuttgart ellen Ghenceában.

A Budapesten rendezett mérkőzést tulajdonképpen két részre lehet osztani: amíg a Lyon akart játszani és amikor a franciák leálltak. A találkozó rémálomszerűen kezdődött, ahány pontrúgás, annyi gólt lőttek a franciák. A harmadik percben egy szöglet után Kallström kapásból szerezte az első gólt, majd hét perccel később Pjanics csavart a hálóba szabadrúgásból. A harmadik találat jellemezte azonban a legjobban Debrecen helyzetét: egy szöglet után Govou fejese Czvitkovicson is megpattant, Polekszics kapus pedig csak kétségbeesetten kapkodott a labda után. És ha már Polekszicsnél tartunk, az első fordulóban, Liverpoolban remekül védő montenegrói hálóőr bizony mindhárom gólban benne volt. És ezzel még nem volt vége, bár ekkor ezt már a szurkolók is sejtették...

A Debrecen becsületére legyen mondva, próbáltak kozmetikázni az eredményen, ám csak Czvitkovics kínálta meg két lövéssel Lloris kapust. A szünetben beállt Rudolf is, így Coulibaly végre társat kapott elől, gólt mégis a franciák lőttek: az 51. percben Kallström vágott előre egy labdát, Polekszics rosszul mozdult ki a kapujából, Gomis pedig beemelte a hálóba a lasztit. Bár a Loki kapusának volt egy-két nagy védése, összességében nem fogott ki egy jó napot és akkor még enyhén fogalmaztunk.

Persze a társai sem remekeltek, bár Rudolf és Coulibaly próbálkozott elöl, néha kicsit rá is ijesztettek Llorisra - azért olyan nagyon nem-, a Lyon a végén lazára vette a figurát, le is vitte néhány sztárját (azért csak néhányat, mert csak hármat szabad cserélni). A meccs után pedig néhány kérdés megválaszolatlanul marad: melyik a magyar bajnok igazi arca, a liverpooli vagy a budapesti? A megilletődöttség miatt nem volt egy percnyi esélye sem, vagy nagyobb gondok vannak? Egy újabb hasonló zakó után mikor telik meg ismét a Puskás Ferenc stadion?

A folytatás az ellen a Fiorentina ellen, aki kedden Jovetics duplájával legyőzte a Liverpoolt.

Két lövés, egy gól

Az Urziceni hasonlóan kezdte a találkozót, mint a Debrecen: az ötödik percben egy fejpárbaj után Tasci elé került a labda, aki hat méterről megszerezte a vezetést a Stuttgartnak. A németek azonban elkövették azt a rájuk oly kevéssé jellemző hibát, hogy visszavettek a tempóból. A hazaiak a 20. perc környékétől átvették az irányítást, ennek azonban mindössze Apostol 25 méteres lövése lett az eredménye, amit Lehmann könnyedén fogott. Na meg Maftei estében ellőtt labdája, ami azonban elkerülte a kaput.



Nagy harc folyt a labdáért fotó: www.vfb.de


Dan Petrescu közben az 5-4-1-ről átállt a sokkal támadóbb 3-4-3-as rendszerre, ám nem feltétlenül ennek, hanem Varga remekbe szabott csavarásának köszönhető az egyenlítő találat a második félidő elején. Ez felrázta a vendégeket, akik ismét megpróbáltak nyomást gyakorolni Arlauskis kapujára és bár Pogrebnyak, Marica, Hilbert és Gebhart is megszerezhették volna a győztes találatot, az eredmény már nem változott. Az egyenlítő találat után, bár néha úgy tűnt, irányítja a játékot, a hazaiak szinte semmi veszélyt nem jelentettek Lehmann kapujára, így itt is marad egy nagy kérdés: vajon mire lenne képes az Urziceni, ha egyszer támadni is merne?

A csoport másik meccsén egy eseménytelen első félidő után a Sevilla Konko, Adriano, Fabiano és Kanouté góljaival Glasgow-ban ütötte ki a Rangerst, a hazaiak részéről Novo csak szépíteni tudott pár perccel a vége előtt.

Eredmények:
E csoport:

Debrecen - Lyon 0-4
gólok: Kallström (3.), Pjanics (13.), Govou (24.), Gomis (50.)

Fiorentina - Liverpool 2-0
gólok: Jovetics (28.,37.)

A csoport állása: 1. Lyon 6 pont, 2. Fiorentina 3p., 3. Liverpool 3p., 4. Debrecen 0p.

F csoport:
Rubin Kazany – Inter 1-1
gólok: Dominguez (11.), illetve Stankovics (28.)

Barcelona – Dinamo Kijev 2-0
gólok: Messi (26.), Pedro (78.)

A csoport állása: 1.Barcelona 4pont, 2. Kijev 3p., 3.Inter 2p., 4.Kazany 1p.

G csoport:
Urziceni - Stuttgart 1-1
gólok: Varga (48.), illetve Tasci (5.)

Glasgow Rangers - Sevilla 1-4
gólok: Konko (50.), Adriano (64.), Fabiano (72.), Kanouté (74.), illetve Novo (88.)

A csoport állása: 1.Sevilla 6p., 2. Stuttgart 2p., 3. Urziceni 1p., 4.Rangers 1p.

H csoport:
Arsenal – Olympiakosz 2-0
gólok: van Persie (78.), Arsavin (86.)

Alkmaar – Standard Liege 1-1
gólok: el-Hamdaui (48.) illetve Traoré (90.)

A csoport állása: 1. Arsenal 6p., 2. Olympiakosz 3p., 3. Liege 1p., 4.Alkmaar 1p.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: