2009-11-25 00:36:30• hírek • Szatmar.ro

Öngóllal a kupatavaszért

fotó: .sevillafc.es
fotó: .sevillafc.es

A Sevilla saját magát győzte le, az Urziceni pedig ezzel már továbbjutott.

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában az Urziceni úgy lépett pályára, hogy egy Sevilla elleni győzelemmel mindenképp történelmet ír. Bár hatalmas szerencsével, de végül ez sikerült a román bajnoknak, amely már biztosan tavasszal is folytatja európai kalandjait, csak az a kérdés, mely sorozatban. Budapesten a Liverpool érte el első győzelmét Magyarországon, ám ez is kevés volt ahhoz, hogy a BL nyolcaddöntőinek a sorsolásának említsék a nevét.

Bukarestben viharosan kezdődött a találkozó, hisz az Urziceni már a második percben betalált, ám ezt a játékvezető támadó szabálytalanság miatt nem adta meg. Aztán sok ideig ez volt az utolsó hazai akció, hisz a Sevilla nyomasztó fölényben játszott, 71%-ban birtokolta a labdát, ám ezúttal Fortuna a nagyon szervezetten és agresszívan védekező románokkal volt. Kanoutét és Negredót ugyanis csak a kapufa akadályozta meg a gólszerzésben, míg az Urziceni úgy szerzett vezetést, hogy tulajdonképpen kapura sem lőtt. A 45. percben ugyanis a félpályánál végezhettek el szabadrúgást a hazaiak, az előre rúgott labdát pedig a „román barát" Dragutinovics senkitől sem zavartatva saját kapujába fejelte. A szerb védőnek nem ez volt az első hasonló megmozdulása a Ghencea stadionban, hisz 2004 október 21.-én az UEFA-kupa csoportkörében a Standard Liege színeiben már vétett egy öngólt, akkor a Steaua javára. Az idei sorozatban ez volt a negyedik öngól, aminek az Urziceni örülhetett, hisz a Rangers otthonában a skótok nem fukarkodtak a hibákkal és hármat is vétettek.

Nem tudni, hogy a gól fogta-e meg az andalúzokat, vagy a románok lettek bátrabbak, de a második félidő elején Varga kétszer is növelhette volna csapata előnyét. Előbb azonban Varas védte a hazaiak első kapura tartó lövését, majd a középpályás az oldalhálót találta el. Aztán az idő teltével ismét egyre nagyobb lett a spanyolok fölénye, ám a hazaiak nagyon szervezetten védekeztek, amivel arra késztették az ellenfelet, hogy egyéni megoldásokkal próbáljanak meg közelebb kerülni a kapuhoz. Ez sokáig nem is sikerült nekik, az utolsó percekben azonban három nagy helyzetet is kialakítottak, de Arlauskis előbb Perotti lövését védte, majd Konko közeli helyzeténél is mentett, majd Fabiano találta el az oldalhálót. Román csapat 1996 óta nyert ismét hazai pályán a BL csoportkörében, akkor a Steaua a lengyel Widzew Łódź csapatát múlta fölül 1-0 arányban...egy öngóllal!

A győzelemmel az már biztos, hogy az Urziceni, első román csapatként, továbblép a BL csoportból, már csak az a kérdés, hogy mely sorozatban folytatja tavasszal. A Stuttgart ugyanis a mindössze 19 esztendős Rudy vezényletével (egy gól, egy gólpassz) győzni tudott Glasgow-ban a Rangers ellen. Amennyiben az utolsó fordulóban a svábok odahaza legyűrik az Urzicenit, akkor a román bajnoknak az Európa-liga marad, minden más eredmény esetében a román bajnok a BL nyolcaddöntőire készülhet majd.

Fölösleges Liverpool-győzelem

A Debrecen szurkolóinak deja-vüje lehetett a Liverpool elleni meccsen, mivel az angolok egy szöglet utáni kavarodásban már a 4. percben megszerezték a vezetést N'Gog révén. A magyar bajnok a Lyon ellen 3, a Fiorentina elleni két meccsen pedig 6 illetve 14 percet bírta kapott gól nélkül. Amatörizmus ez a javából!



N'Gog volt a Loki veszte fotó: dvsc.hu


A találkozó egysíkú játékot hozott, hisz az első félidőben a Debrecen csak Rudolf erőtlen fejeséig jutott. Az angolok végig nagy fölényben játszottak, tüzeltek is rendesen, igaz, komoly helyzetig csak a gólszerző jutott, de Polekszics kétszer is védett.

A második félidőben, annak tudatában, hogy a Fiorentina vezet a Lyon ellen, a Liverpool már kevesebb meggyőződéssel játszott, de így is fölényben volt és helyzetekig is csak ők jutottak. Az utolsó percekben aztán, búcsúja tudatában, a Pool visszavett, így a 81. percben Rudolf végre megdolgoztatta Reinát, aki szögletre mentett, Sőt, a hosszabbításban Coulibaly kiegyenlíthetett volna: egyedül vezette a labdát a spanyol kapusra, ám gyengén találta el a labdát, így Reina lábbal hárítani tudott. Kár, pedig közel állt az első pontjához a magyar bajnok, ám ha negyed órát sem bír ki kapott gól nélkül, nem csoda, ha pont nélkül zárja a kvartettjét.

Eredmények:
E csoport:

Debrecen - Liverpool 0-1
gól: N'Gog (4.)

Fiorentina - Lyon 1-0
gól: Vargas (28., 11-es)
A csoport állása: 1. Fiorentina 12 pont, 2.Lyon 10p., 2.Liverpool 7p., 4.Debrecen 0p.

G csoport:
Urziceni - Sevilla 1-0
gól: Dragutinovics (45., öngól)

Rangers - Stuttgart 0-2
gólok: Rudy (16.), Kuzmanovics (59.)
A csoport állása: 1. Sevilla 10p., 2.Urziceni 8p., 3.Stuttgart 6., 4.Rangers 2p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: