2009-10-21 00:40:44• hírek • Szatmar.ro

Mázli és érdem, nyert az Urziceni

A román bajnok három gólja skót játékosról ment be, remek meccsen kapott ki a Loki.

A Bajnokok Ligája harmadik fordulója a bombameglepetéseké volt és az egyik az Urziceni nevéhez kötődik, amely csapat nem mindennapi körülmények között tudott nyerni a Rangers otthonában. Nem sikerült viszont a bravúr a Debrecennek, amely ugyan három gólt is szerzett (a magyar bajnok első góljai a BL-ben), ám ez is kevés volt a Fiorentina ellen.

A két csapat tradícióit figyelembe véve a Rangers volt a glasgow-i meccs esélyese az Urziceni ellen és akkor is igaz ez a kijelentés, ha a skót futball az utóbbi két évben jelentősen visszaesett (érdekes, mindezt az után, hogy 2003-ban a Celtic, 2008-ben pedig pont a Rangers játszott UEFA-kupa döntőt).

Ennek megfelelően a hazaiak már a második percben megszerezték a vezetést, egy bizarr góllal: Mendes 20 méteres lövése Ricardo hátán pördült fel és magas ívben hullott be a kapuba. Néhány perccel később Miller duplázhatta volna meg csapata előnyét, majd szép lassan elfogyott a skótok fölénye, főleg miután Petrescu már a 17. percben cserére szánta el magát és a védő Nicu helyére a csatár Onofrast küldte pályára. Ennek a 32. percben meg is lett az eredménye, amikor Brandan hozta kihagyhatatlan helyzetbe Bilascót. A Rangers hat perccel később ismét megszerezhette volna a vezetést, ám Davis gyenge tizenegyesét az Arlauskis kapust helyettesítő Tudor védeni tudta. És ez volt a vég kezdete a hazaiak számára, hihetetlen pechszéria vette ugyanis ekkor kezdetét.

A második félidő negyedik percében ugyanis vezetést szerzett a román bajnok, miután Fernandes sarkazása után Laffertyről a kapuba pattant a labda. Az 59. percben ismét skót játékos szerzett gólt, ám McCulloch ismét saját kapujába talált. Ez volt a harmadik öngól a meccsen, ami új BL-csúcs. Ám hol volt még a vége, hisz a 65. percben Brandan lövése Naismith-en változtatott irányt és került a hazaiak hálójába. Igaz, ezt a találatot hivatalosan az argentin légiósnak adták.

Mivel a Stuttgart odahaza 1-3-as vereséget szenvedett a Sevilla ellen, így az Urziceni továbbjutása saját kezében van, főleg, amennyiben odahaza is legyőzi a gödörben lévő skótokat és ha a svábok Andalúziában is kikapnak két hét múlva. A Sevilla második gólját mellesleg Navas szerezte és ez azért érdekes, mert ez volt a piros-fehérek 28. gólja a BL.-ben, de az első, amit spanyol játékos szerzett!



Nagy küzdelem jellemezte a glasgow-i meccset fotó: rangers.premiumtv.co.uk


Három gól is kevés volt, avagy lyukas a Loki hátul

A budapesti találkozó úgy kezdődött, mint három héttel korábban a Lyon elleni: a harmadik percben lehetett ismét közepet kezdeni, ezúttal viszont nem a vendégek örülhettek: Varga adta be a labdát balról, a hosszú oldalon Czvitkovics érkezett és bevetődve megszerezte a vezetést a Debrecen. Ez sajnos nem tartott sokáig, a 6. percben Mutu vágta a hálóba Dainelli beadását. Aztán már tényleg lehetett a Lyon elleni meccset említeni, hisz a rendkívül szellős magyar védelem a 10. percben csak szemlélte, amint Mutu Gilardino elé passzol, aki megszerzi a vezetést az olaszoknak. Sőt, a 20. percben a világbajnok támadó tette vissza a labdát a román csatárnak, aki futtában lőtte ki a hosszú alsó sarkot. Ám a Debrecent nem olyan fából faragták, hogy megijedjen (ez mér a szófiai meccsen is látszott az utolsó selejtezőkörben) és nyolc perccel később Gergely a meccs gólját szerezte: három védő között tört be az olasz tizenhatos bal oldalán, majd mesteri csavarással küldte a labdát a megdermedt Frey kapujának jobb felső sarkába. Ezzel még nem ért véget az első játékrész, hisz a 37. percben ismét Mutu került helyzetbe, lövését Polekszics kiütötte, érkezett azonban Santana és ismét kettő volt a taljánok előnye. Az első félidőt mellesleg a Fiorentina uralta, Polekszics kapusnak volt még néhány komolyabb védése, Vargas a kapufát is eltalálta, ennek ellenére nem lehet azt mondani, hogy a Loki alárendelt szerepet játszott volna, de -főleg első fél órában- rendkívül foghíjas volt a védelme.

A második félidő is olasz fölénnyel kezdődött, Polekszics ismét megdolgozhatott a pénzért (bár nem lehet egyik gólt sem a montenegrói hálóőr számlájára írni, mégis, az szembetűnő volt, hogy a valamennyi labdát csak kiütni tudta). Aztán a vendég csapat egyre inkább a labda és az eredmény tartására fektette a hangsúlyt, amire majdnem ráfázott. Jó ideig csak mezőnyjáték folyt, az olaszok kényelmesen adogattak, a Loki pedig kínlódott. A 76. percben aztán Coulibaly találta el az oldalhálót és a folytatásban is a francia csatár volt a középpontban. Előbb egyedül vezethette a labdát Freyre, ám a honfitárs védeni tudott, a 89. percben aztán Bodnár szabadrúgását fejelte a kapuba. Hiába támadott az utolsó percekben Poleksziccsel is a DVSC, nem sikerült kiegyenlítenie. A magyar csapat, a Lyon elleni kisiklás után, ismét emelt fővel hagyhatta el a pályát. Kár, hogy ezért nem jár pont.

A csoport másik meccsén viszont vaskos meglepetés született, hiába szerzett ugyanis Benajun vezetést a Liverpoolnak, a Lyon a szünet után Gonalons és Delgado révén fordított és elvitte a három pontot a Mersey partjáról.

Eredmények:
E csoport:

Debrecen - Fiorentina 3-4
gólok: Czvitkovics (2.), Gergely (28.), Coulibaly (89.), illetve Mutu (6.,20), Gilardino (10.), Santana (37.)

Liverpool - Lyon 1-2
gólok: Benajun (41.), illetve Gonalons (72.), Delgado (90.)
A csoport állása: 1.Lyon 9pont, 2.Fiorentina 6p., 3. Liverpool 3p., 4.Debrecen 0p.

G csoport:
Rangers - Urziceni 1-4
gólok: Ricardo (2., öngól), illetve Bilasco (32.), Lafferty (49., öngól), McCulloch (59., öngól), Brandan (65.)

Stuttgart - Sevilla 1-3
gólok: Elson (74.), illetve Squillaci (23.,72), Navas (55.)
A csoport állása: 1. Sevilla 9p., 2. Urziceni 4p., 3.Stuttgart 2p., 4.Rangers 1p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: