2009-11-05 01:27:41• hírek • Szatmar.ro

Egy ponttal közelebb tavaszhoz

Az Urziceni tovább remélhet, míg a Debrecennek ismét lyukas volt a védelme.

A labdarúgó Bajnokok Ligája G jelű kvartettjében négy játéknap után csak az biztos, hogy a Sevilla már bejutott a legjobb 16 csapat közé, de a Rangers elleni döntetlenjének köszönhetően az Urziceni tartja második helyét a csoportban és közel áll ahhoz, hogy első román csapatként továbbjusson a csoportból. Vagy a BL-ben vagy az Európa-ligában. Ami a Debrecent illeti, a magyar bajnok támadó alakzatára ezúttal sem lehet panasz, hisz két gólt is lőtt Firenzében, a védelme azonban ismét cserben hagyta, így továbbra is pont nélkül áll.

A bukaresti találkozón a szakadó esőben a hazaiak alakították ki az első veszélyesebb lehetőségeket, de Balan és Apostol lövéseiben végül nem volt erő. Az első komolyabb védéseket Arlauskisnak kellett bemutatnia, Thompson, Naysmith és Miller sem tudott kifogni a litván kapuson. Az egyre mélyebb talajon nagy küzdelem folyt, egyik csapat sem tudott hosszabb ideig a másik fölé kerekedni. Így a Rangers fölénye után az Urziceni jött, Maftei szabadrúgását McGregor ütötte szögletre, majd Frunza lövésénél védett hatalmas bravúrral a skót kapus.

A második félidő elején a román bajnok maradt támadásban, ám a találkozó irama egyre inkább visszaesett. Az első lehetőség Arlauskis kapuja előtt adódott, majd Onofras fejese dolgoztatta meg a vendégek kapusát. A játékrész mellesleg Onofras és McGregor párharcát hozta és sokáig úgy tűnt, a hálóőr jön ki belőle győztesen. A 78. percben aztán váratlanul megszerezte a vezetést a skót bajnok, McCullogh 22 méteres lövése megpattant az elvetődő Arlauskis kapus előtt, aki így csak beleütni tudott a labdába, védeni nem. Egy perccel később Onofras lövését a gólvonalról fejelte ki Wilson, a 88. percben azonban már nem volt pardon: a középpályás 26-28 méteres lövése a rövid felső sarokban állt meg. A meccs utolsó nagy helyzetét Papac hagyta ki, a vendégek bosnyák védője négy méterről lőtt kapu fölé. Ezzel a döntetlennel a Rangers végképp nagyon nehéz helyzetbe került, míg az Urziceni a következő fordulóban a már továbbjutott Sevilla ellen akár bebiztosíthatja továbbjutását.



Nagy volt a küzdelem az Urziceni és a Rangers között fotó: rangers.premiumtv.co.uk


A csoport másik meccsén a Sevillának egy pont is elég volt a továbbjutáshoz és Navas révén gyorsan meg is szerezte a vezetést. A Stuttgart azonban végigtámadta a második félidőt, egy sor nagyobbnál nagyobb helyzetet alakított ki és végül Kuzmanovics révén teljesen megérdemelten kiegyenlített.

Védelem nélkül nehéz

A Debrecen nem álmodozik a továbbjutásról, a magyar bajnok már egy szerzett ponttal is beérné és ennek a reményében utazott Firenzébe is, ahol azonban ismét bebizonyosodott, hogy a hajdúságiak gyenge pontja egyértelműen a védelme. A Fiorentina már az első negyed óra végén megszerezte a vezetést Mutu csukafejesének köszönhetően, majd Gilardino csúsztatott a kapufára. Aztán kissé leült meccs, amit Gergely Rudolf egyenlítő találata rázott fel: a válogatott támadó Leandro beadásába dobta bele magát.

A szünetben a hazaiak trénere a védekező középpályás Zanetti helyére a támadóbb szellemű Montolivót küldte pályára és ennek gyorsan meg is lett a hatása: Mutu és Gilardino helyzetei után az olaszok futószalagon kezdték el lőni a gólokat. Az 52. percben Pantics kapus hibáját kihasználva Dainelli szerzett ismét vezetést a taljánoknak, hét perccel később Montolivo is beköszönt, újabb három minutummal később Marchionni volt eredményes. Hogy a vége ne vesszen teljesen unalomba, arról Coulibaly gondoskodott, aki fejjel volt eredményes. A hazaiak azonban ragaszkodtak a három gólos különbséghez, így a 74. percben Gilardino állította be az 5-2-es végeredményt. Ezzel a Debrecen immár 14 kapott gólnál tart, amivel megelőzte a Zürichet (12 gól) és a BL leggyengébb védelmével rendelkezik. Ugyanakkor például több gólt lőtt, mint a Liverpool, a Stuttgart vagy az Alkmaar.

A csoport másik meccsén a Liverpool némi meglepetésre Babel révén a hajrában megszerezte a vezetést Lyonban, ám a franciák, akárcsak a két csapat előző meccsén, az utolsó percekben ismét betalált, ezzel a kiesés szélére sodorva az angolokat. Amennyiben ugyanis a Fiorentina a következő körben odahaza legyőzi a már továbbjutott, így számára már érdektelen Lyont, akkor Liverpool készülhet az Európa-ligára.

Eredmények:
E csoport:
Urziceni - Rangers 1-1
gólok: Onofras (88.), illetve McCullogh (78.)

Sevilla - Stuttgart 1-1
gólok: Navas (14.), illetve Kuzmanovics (79.)
A csoport állása: 1. Sevilla 10 pont, 2. Urziceni 5p., 3. Stuttgart 3p., 4.Rangers 2p.

G csoport:
Fiorentina - Debrecen 5-2
gólok: Mutu (14.), Dainello (52.), Montolivo (59.), Marchionni (62.), Gilardino (74.), illetve Rudolf (38.), Coulibaly (70.)

Lyon - Liverpool 1-1
gólok: Lopez (90.), illetve Babel (83.)
A csoport állása: 1.Lyon 10p., 2. Fiorentina 9p., 3.Liverpool 4p., 4.Debrecen 0p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: