2009-12-10 01:33:51• hírek • Szatmar.ro

Gyorsan vége lett az álomnak

fotó: vfb.de
fotó: vfb.de

A Stuttgart 11 perc alatt elintézte az Urzicenit és a továbbjutást.

Hatalmas reményekkel várta az Urziceni (és a román labdarúgás) a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulóját, hisz a román bajnoknak, először a sorozat történelmében, reális esélyei voltak, hogy bejusson a nyolcaddöntőkbe, egyszersmind 21 után érte volna meg egy román gárda a legfontosabb kupasorozatban a tavaszt. A Stuttgart azonban túlságosan is nagy falatnak bizonyult, akárcsak a Debrecennel a Lyon, így a magyar bajnok negatív rekordot állított fel.

Hihetetlenül indult a stuttgarti találkozó, mivel a svábok az első tíz percben egyszerűen földbe döngölték a román csapatot: az 5. percben Khedira beadása után Marica fejjel volt eredményes, három perccel később Trasch fejezett be góllal egy kontrát, újabb három minutummal később pedig Pogrebnyak volt eredményes, ismét Khedira passza után. Tizenegy perc és máris hárommal vezettek a hazaiak! Pedig akár másként is lehetett volna, hisz a második gól előtti másodpercekben Lehmann hatalmas bravúrjára volt szükség, hogy megakadályozza Bilasco gyors egyenlítését...

Az első félidőben a románok nem találták a helyüket a pályán (csoda, egy ilyen kezdés után?), Marica, Hleb, Boka és főleg Khedira sorra vezették az akciókat, ám újabb gól nem született. Ehhez Khedira állt a legközelebb, de lövése centikkel elkerülte a kaput.

A második félidő ismételten viharosan kezdődött, ám ezúttal az Urziceni talált a hálóba: Boka óriási luftja után Semedo maradt egyedül Lehmannal és nem hibázott. Szinte „fordított deja-vüje" támadt az embernek, mivel percekkel később Khedira lövésénél védett nagyot Arlauskis, majd Semedo veszélyeztetett ismét, ám Lehmann ezúttal is a helyén volt. Lassan aztán visszaállt a világ rendje, a Stuttgart ismét átvette a irányítást és a helyzetek sem maradtak el, ám Rudy lövését Arlauskis védte, Gebhart a kapufát találta el, az utolsó percekben pedig a csereként beálló Cacau szerezhetett volna kétszer is gólt. Mivel ekkor az Urziceni is jobban játszott valamivel és a kontrái nem voltak teljesen veszélytelenek, mozgalmas meccsnek lehettek tanúi a szurkolók, a Stuttgart győzelméhez azonban egy pillanatig sem fért kétség.

A Sevilla már korábban bebiztosította első helyét, ez azonban nem gátolta meg őket, hogy Kanouté büntetőjével legyőzzék a Rangerst. Győzelmével a Stuttgart megszerezte a második helyet és a BL-ben folytatja, de az Urziceni sem szomorkodhat: nyolc megszerzett pontja fölülmúlt minden józan elvárást és ennek az Európa-ligában élvezheti a jutalmát.

Lazán is simán nyert a Lyon

A Debrecennek nem voltak továbbjutási gondjai a Lyon elleni meccs előtt, csak azt szerette volna elkerülni, hogy a BL történelmének tizedik olyan csapata legyen, amely pont nélkül fejezi be kalandját. Nos, ez sem jött össze és egy negatív rekordot is sikerült beállítani.



Négyet rúgott a Debrecennek a Lyon fotó: olweb.fr


A már továbbjutott Lyon „mérsékelten tartalékos" csapattal fogadta a magyar bajnokot és talán ennek köszönhető, hogy az első komoly védést Llorisnak kellett bemutatnia, amikor Czvitkovics szabadrúgását tolta mellé. Ez azonban egyáltalán nem azt jelentette, hogy a pályán a Loki diktált, mivel a franciák lazán focizva is fölényben játszottak. És gólokkal sem maradtak adósak a stadionba kilátogató 38.000 szurkolónak. A 25. Varga eladott labdája után Govou lövését Pantics csak Gomis elé tudta kiütni, a válogatott csatárnak pedig nem okozott gondot az üres kapuba passzolni. Nem kevésbé volt peches a második találat sem, amikor egy távoli szabadrúgás Bastos elé pattant, aki senkitől sem zavartatva a hosszúba csavart.

A franciák a második félidőre is hagytak két gólt (előbb Bastos passza után Pjanic volt eredményes, majd Cissokho bombája kötött ki a hálóban), így a Debrecen 19 kapott góllal zárta a sorozatot. Márpedig ennél többet egyetlen csapat sem kapott még a BL történelmében, ennyit is csak két gárda: a Ferencváros és a Dinamo Kijev.

A csoport másik meccsén hiába szerezte meg a vezetés Benajun a Liverpoolnak, a második félidőben a veterán Jörgensen előbb egyenlített, a hosszabbításban pedig Gilardino a győzelmet is megszerezte a Fiorentinának. Ez azt jelenti, hogy az olaszok megnyerték a csoportot, a Lyon lett a második, a Liverpool pedig az Európa-ligával vigasztalódhat.
Eredmények:
E csoport:

Lyon - Debrecen 4-0
gólok: Gomis (25.), Bastos (45.), Pjanic (59.), Cissokho (77.)
Liverpool - Fiorentina 1-2
gólok: Benajun (43.), illetve Jörgensen (63.), Gilardino (90.)
A csoport végeredménye: 1. Fiorentina 15p., 2.Lyon 13p., 3 Liverpool 7p., 4. Debrecen 0p.

G csoport:
Stuttgart - Urziceni 3-1
gólok: Marica (5.), Trasch (8.), Pogrebnyak (11.), illetve Semedo (46.)
Sevilla - Randers 1-0
gól: Kanouté (8., 11-es)
A csoport végeredménye: 1. Sevilla 13p., 2. Stuttgart 9p., 3. Urziceni 8p., 4. Rangers 2p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: