2014-01-17 10:19:29• hírek • Szatmár.ro

Gyorsabbak voltak a tűzoltók, mint egy évvel korábban

Hamarabb értek a helyszínre, ha kevéssel is, de gyorsabban véget ért egy-egy bevetés 2013-ban.

A tavalyi év kiértékelését csütörtökön tartotta a Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége. Dan Gheorghe, a felügyelőség vezetőjének beszámolójából kiderül: átlagosan napi 11 bevetésen vettek részt összesen pedig 4170 segélyhívásra reagáltak. Persze szerencsére nem ennyi tűzesettel szembesültek - a bevetések számát a SMURD rohammentők közbelépései dobják meg. Kétszáz lakástűzhöz, 44 bozóttűzhöz riasztották őket. Voltak téves riasztások, illetve olyan esetek, amikor már útközben derült ki, hogy mégsincs szükség a közbelépésre - 121 alkalommal fordultak vissza és 59 esetben ugyan kiérkeztek a megadott címre, de nem kellett közbelépniük.

A SMURD rohamentősöket összesen 3541 alkalommal mozgósították, ebből 3404 alkalommal orvosi segítségre volt szükség, 30 esetben balesetezett autóból kiemelt személyek életéért kezdték meg a küzdelmet, 10 esetben pedig állatokat mentettek.

Gheorghe Dan beszámolójából az is kiderült, hogy az elmúlt időszakban beszerzett felszereléseknek köszönhetően gyorsabban közbeléptek és rövidebb idő alatt véget ért egy-egy bevetés, mint egy évvel korábban. A riasztás idejétől számítva átlagosan 9 perc és 56 másodperc alatt értek ki a veszélyhelyzetekhez, ami több mint 3 perccel kevesebb, mint amennyi a 2012-es átlag volt. A bevetések átlagosan 58 percig és 30 másodpercig tartottak, ami átlagban 30 másodperccel kevesebb, mint 2012-ben volt.

Bemutatta a 2013-as év eredményeit a Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: