2008-10-31 17:21:30• hírek • Parajdi Andrea

Gyors lépésekre van szükség

Már több megye előrehaladott fázisban van az ADI szövetség megalakításával, a csatornázási és kanalizálási fejlesztésekre megszerezhető uniós támogatásokhoz készülő pályázatokkal. A Szatmár Megyei Tanács is sürgeti az adminisztrációs feladatok megvalósítását.

A Megyei Tanács pénteki ülésén jóváhagyta az ADI egyesület működési szabályzatát, így egy újabb előrelépés történt a pályázat mihamarabbi leadása felé. Kovács Máté megyei tanácsos, a Környezetvédelmi és Turisztikai bizottság elnöke, a Szatmár.ro-nak elmondta: egyre jobban sürget az idő, hiszen országos szinten csupán 12 pályázatot fogad el a minisztérium.

- Ehhez az egyesülethez harminc település csatlakozott a megyében. A helyi önkormányzatok mindenhol jóvá kell hagyják az ADI szövetség alapszabályzatát, s ha valahol késik a döntés, az rendkívül akadályozza a pályázat leadását. Jelenleg a projekt előkészítésében a tizenkilencedik helyen állunk - magyarázza Kovács Máté, megyei tanácsos, parlamenti képviselő-jelölt.

Mint ismeretes, Szatmár megye 107,6 millió eurót kaphat csatorna- és kanalizálási fejlesztésekre a projekt keretében, amennyiben sikerül az első tizenkét pályázó közé bekerülni. Ebből az összegből az ADI egyesülethez tartozó települések különböző mértékben részesülnek.

Csehi Árpád, megyei tanácselnök a pénteki ülésen kihangsúlyozta, gyors munkavégzésre van szükség, ugyanis Szilágy és Kolozs megyék már aláírták a finanszírozási szerződést.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: