2010-12-09 15:50:17• hírek • Szatmar.ro

Gyors és adakozószellemű tanácsülés

Csupán három pontot tartalmazott a csütörtöki rendkívüli helyi tanács ülése.

Ezúttal nem húzták az időt városunk vezetői a döntések meghozatalával. Igaz, nem is volt rá alkalom, hiszen az előterjesztett pontok inkább procedurálisak voltak, mintsem komoly fejtörést okozóak.

Ilyés Gyula polgármester körvonalazta a több éve tartó ISPA program részleteit, szót ejtve a gondokról és a megvalósításokról. Erről portálunk a Végleg lezárult az ISPA program című cikkben előzőleg már beszámolt.

Az Európai Unió által támogatott projekt végleges befejeztének beszámolóján kívül a vezetők elfogadták a helyi költségvetés kiegészítését is, amelyet az kormány nemrégiben hagyott jóvá.

Ennek értelmében megyeközpontunk 2,6 millió lejes kiegészítést kap, amelyből több eddig megkésett kifizetést eszközölhet.

A határozat elfogadásénak felvetésekor a Botosani megyében született szociáldemokrata Solschi Viorel tanácsos elérkezettnek látta az időt arra, hogy a szatmárzsadányi ortodox templom számára is kérjen egy kisebb összeget a városi költségvetésből, többek között arra is hivatkozva, hogy a városrész elhanyagolt. A szóban forgó templom részére elkészített festmény kifizetése gondot okoz az egyház, illetve annak közössége számára, így a politikus 7000 lejes hozzájárulást kért a várostól, akik ezt minden további vita nélkül egyhangúlag el is fogadták.

Utolsó pontként megszavazták a helyi tanács alárendeltségében működő Városi Közlekedésbiztonsági Szolgálat támogatását is. A határozat értelmében 282 000 lejt előlegez meg a városi tanács a közlekedésbiztonsági szolgálat számára.


Adakozó kedvű volt a helyi tanács
Adakozó kedvű volt a helyi tanács


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: