2015-02-19 14:01:29• hírek • Szatmár.ro

György Attila: Nyugtalottózzunk!

Az államtitkár szerint a lehető legegyszerűbbre tervezték a fekete-kereskedelem visszaszorítását célzó akciót.

Szatmár megyei látogatása során György Attila pénzügyminisztériumi államtitkár több találkozón is részt vett. A sajtó a megye polgármestereivel folytatott megbeszélésen vett részt, amelyen a fő téma a költségvetés leosztásának megváltoztatása, ésszerűbbé tétele volt. A fő téma mellett azonban szóba került a feketekereskedelem visszaszorítását célzó nyugtalottó megszervezése is.

Az államtitkár elmondta: romániában általános jelenség, hogy a kereskedők nyugta nélkül értékesítik árucikkeiket. Példaként hozta fel, hogy Szatmárnémetiben egy étteremben vacsorázott és utána kérte a kifizetett összegről szóló nyugtát. A 4-es számút kapta - pedig az étterem egész nap nyitva tartott...

"A nyugtalottót a lehető legegyszerűbbre terveztük: a nyugtákat a vásárlónak nem kell lefénymásolnia, regisztrálnia, nem kell sms-t küldenie vagy hasonló. Egyszerűen csak meg kell őriznie a nyugtát. Az első sorsolásra április 30-án kerül sor, a nyereményalap pedig 1 millió lej lesz. Persze nagy szerepet játszik a szerencse is a nyeremény esetében, hiszen ha ketten nyernek, akkor fejenként 500 ezer lej lesz a nyeremény, ha tízen, akkor fejenként ezer lej" - magyarázza a pénzügyminisztériumi államtitkár.

A nyugtalottó szabályairól a Szatmár.ro-n bővebben itt írtunk!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: