2012-02-29 23:06:55• hírek • Kocsis Zoltán

Győrben és Bukarestben is 1-1 lett

Juhász Roland és Valentin Iliev párharca fotó: MTI
Juhász Roland és Valentin Iliev párharca fotó: MTI

Egyaránt 1-1-es döntetlennel mutatkozott be szurkolóinak 2012-ben a magyar és a román labdarúgó válogatott. A két meccs képe azonban alaposan elütött egymástól. Amíg Magyarország gyenge játékkal is majdnem győzni tudott Bulgária ellen, addig Románia jó teljesítménnyel egyenlített Uruguay ellen.

Győrben kevés hiányzott, hogy ne egy gólos hazai vezetésről kezdődjék a találkozó: Dzsudzsák Balázs beadását Szalai Ádám már a negyedik percben a kapufára fejelte. A parázs kezdést nem követte hasonló folytatás, egyik csapat sem találta a játék ritmusát, építkezésben mindkettejüknek komoly gondjaik akadtak. A 21. percben a vendégek előtt is esély adódott, de Ivan Ivanov kapu fölé fejelt. Alig egy perccel később ismét Szalai fejelhetett Dzsudzsák beadása után, majd a 39. percben Dzsudzsák, Szalai, Szabics Imre volt a labda útja, ám a csatár nem találta el a kaput. Nem úgy Szalai, aki három perccel később Pintér Ádám elakadó lövése után szerezte meg a vezetést.

A szünetben többet is cserélt Egervári Sándor és noha előbb úgy tűnt, hogy Koman Valdimir és Elek Ákos beállása (Hajnal Tamás és Buzsáky Ákos helyére) megélénkíti a középpályát, a második félidő igazából a bolgárokról szólt. Előbb Ivelin Popov ziccerénél kellett nagyot védenie Bogdán Ádámnak, majd ugyanaz a játékos lőtt kapu mellé. A magyar védelem rendkívül sebezhetőnek, dekoncentráltnak tűnt, a vendégek rendre mögé tudta kerülni. Alekszandar Tonev ziccerénél Bogdán már-már lehetetlen bravúrt mutatott be, majd Popov célzott ismét pontatlanul a magyar gólt imitáló esetben. A bolgár rohamok aztán meghozták gyümölcsüket, amikor Valerij Boszinov egyedül maradt az időközben beállt Király Gáborral és szépen kilőtte a hosszú oldalt.

Teljesen megérdemelten egyenlített Bulgária egy olyan magyar csapat ellen, amely nyomaiban sem emlékeztetett arra az együttesre, amely tavaly megizzasztotta Hollandiát és legyőzte Svédországot. A másik félidőben értékelhetetlen teljesítményt produkált Egervári Sándor együttese.

Szalai Ádám góllal tért vissza sérüléséből fotó: MTI

Alig fél ház és szállingózó hó fogadta a bukaresti Nemzeti Arénában Románia és Uruguay csapatait. A meccs tulajdonképpen egy góllal kezdődött, a 2. percben ugyanis Edinson Cavani egy mesteri csavarással rúgta a hálóba a labdát. Az első negyed óra a Napoli csatáráról szólt, aki a 16. percben közelről a kapufát találta el. Az idő múltával aztán Románia egyre inkább átvette az irányítást, szemmel láthatóan motiváltabb volt. Kis szerencsével pedig a 25. percben kiegyenlíthetett volna, ám Marius Niculae kapáslövése után a felső lécen csattant a labda. A 37. percben Kassai Viktor nem adott meg egy jogos tizenegyest Cavani és Ciprian Tatarusanu ütközése után, a szünet előtti percekben pedig Diego Forlan bombázott kapu fölé.

Victor Piturca meglepő módon rendkívül offenzívan, három csatárral kezdte a találkozót és ez a szünet után sem változott, amikor Marius és Daniel Niculae helyére Ciprian Marica és Bogdan Stancu állt be - a triót Adrian Mutu egészítette ki. Stancu beállítása nyerő húzásnak bizonyult, mivel az ötvenedik percben pazarul fejelte kapuba Gabriel Torje beívelését. Sőt, negyed órával később Fernando Muslera csak hatalmas bravúrral tudott menteni az Orduspor csatára elől. Románia a második játékrészben is uralta a mérkőzést, jobban akarta a győzelmet, Mutu és Torje révén meg is szerezhette volna azt a nem túlságosan motivált Uruguay ellen.

Barátságos mérkőzések:
Magyarország - Bulgária 1-1
gólok: Szalai (42.) illetve Bozsinov (87.)

Románia - Uruguay 1-1
gólok: Stancu (50.) illetve Cavani (2.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: