2012-01-05 11:51:13• hírek • Kocsis Zoltán

Egész pályás gólt lőtt a félig magyar kapus magyar kollégájának

Nem fog vidáman visszaemlékezni az angol élvonalbeli bajnokság 20. fordulójára Bogdán Ádám, a Bolton Wanderers kapusa. Bár csapata 2-1-re nyert az Everton otthonában, a négyszeres magyar válogatott hálóőr, aki Jussi Jääskeläinen sérülése miatt kapott lehetőséget, kilencven méteres gólt kapott. Feladó a hazaiak kapusa, Tim Howard volt.

A találkozót hatalmas szélviharban rendezték és talán ennek is tudható be, hogy a 63. percig egyik háló sem rezdült meg találat miatt. Ekkor Howard rúgta előre a labdát, amely húsz méterre Bogdán kapuja előtt lepattant, majd átszállt a 24 éves portás fölött, egyenesen a hálóba.

„Bogdán nem helyezkedett rosszul és az egész meccsen fantasztikusan teljesített", mondta a meccs után edzője, Owen Coyle. Howard, aki Peter Schmeichel, Brad Friedel és Paul Robinson után mindössze a negyedik kapus, aki a Premier League-ben gólt tud szerezni, szintén kiállt kollégája mellett. „Azért nem örültem látványosan a gólomnak, mert együtt éreztem Bogdánnal. Szörnyű érzés lehetett számára. A meccs után beszéltünk és mondtam neki, hogy a nagy szél bizony bárkit képes megtréfálni".

Érdekesség, hogy az 1979-ben az egyesült államokbeli North Brunswickben született Howard szintén rendelkezik magyar gyökerekkel: anyai nagyszülei 1956-ban emigráltak Magyarországról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: