2018-11-07 14:25:21• hírek • Kocsis Zoltán

Gyökeresen változik meg Sárközújlak városképe

Sárközújlak történelmének egyik legnagyobb változása előtt áll azt követően, hogy az önkormányzat 12 millió lejes pályázatot nyert a város központi részének gyökeres átalakítására. Ahol most szemét és dzsungel, ott hamarosan gyönyörű park áll majd, ahol fiatal és idős kellemes perceket tölthet el.

Építkezési törmelék, elburjánzó patakpart, derékig érő növényzet, sűrű bokrok – ez a lehangoló kép jellemzi jelenleg Sárközújlak jobb sorsra érdemes központját. Az önkormányzat az elmúlt években többször is megpróbált kisebb plasztikai műtéttel javítani a helyzeten: kitakarította az Éger medrét, igyekezett kordában tartania a dzsungelt. Az igazi változás viszont ezt követően várható: a jelenlegi bozontos helyét modern, gondozott park veszi át. Sőt, több is lesz ez annál: igazi szabadidőközpont.

 

A Sárközújlak Polgármesteri Hivatal ugyanis 12 millió lejnyi európai uniós támogatást nyert a 3,5 hektáros terület újjáalakítására!

 

Nem ment ez persze ilyen egyszerűen. Első lépésként ugyanis elutasították a pályázatot a telekkönyvben felmerült problémák miatt, emlékezik vissza Piricsi Artúr. „Nem adtuk fel a terveinket, rendeztük a jogi problémákat és újra benyújtottuk a pályázatot”, mutat rá a siker kulcsára a polgármester.

 

A leendő parkot két részre lehet osztani. Az egyik az ortodox templom, a DN19-es és Nagybánya felé vezető főút, valamint a Viitorul utca határolta 2,4 hektáros terület, a másik pedig a tömbháznegyed, az óvoda és a főút közötti 1,1 hektáros rész. Mindkét területen játszóterek, kerékpáros utak, gördeszkapályák, sétálók, vízi játékok lesznek majd a lombok árnyékában. Mindez kiérdemli nem csak a modern jelzőt, de a szabadidőközpont megnevezést is.

 


Egyértelmű, hogy a beruházással teljesen megváltozik majd Sárközújlak képe. „A parkkal nem csak azt érjük el, hogy modern városképe lesz Sárközújlaknak, hanem azt is, hogy az emberek a szabadban tölthessenek el kellemes perceket, órákat rendezett környezetben, akár sok testmozgással”, mondta Piricsi.

 

Hamarosan elkezdődik a közbeszerzési eljárás, a polgármester pedig reményének adott hangot, hogy tavasszal talán magát a munkát is el lehet kezdeni.  

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: