2012-06-06 16:20:09• hírek • Póti Orsolya

Gyógytorna és masszázs a West Medica Klinikán

Roditis Natasa, a szatmárnémeti West Medica Klinika gyógytonásza.
Roditis Natasa, a szatmárnémeti West Medica Klinika gyógytonásza.

A szatmárnémeti West Medica Klinika korszerűen felszerelt gyógytorna rendelőjében felkészült szakemberek várják Önt! Az általuk alkalmazott gyógytorna kezelések olyan mozgásterápiák, melyek segítségével a megbetegedett vagy sérült testrészek fájdalommentességét és mozgáskészségét állítják helyre.

A gyógytorna a mai rohanó, de ugyanakkor mozgásszegény életünknek nagyon fontos kiegészítője. Ezzel kezelendők különféle mozgásszervi megbetegedések, és jelentős eredményeket érhetünk el reumatológiai, ortopédiai, neurológiai, belgyógyászati, sőt onkológiai kórképeknél is.

Szatmár megye egyik legjobban felszerelt betegellátó intézménye, a West Medica 2011 szeptembere óta várja pácienseit egy korszerűen kialakított gyógytorna rendelővel, ahol a kinetoterápia jótékony hatásai mellett a gyógymasszázs kedvező hatásával szembesülhetnek az oda betérők.

Roditis Natasa gyógytornász a West Medica keretében szeretné egyre szélesebb körben megismertetni a gyógytorna jelentőségét és életre szóló hatását mindazokkal, akik akár betegségmegelőzés, akár állapotfenntartás, akár utókezelés címén a gyógytorna útját választanák.

„Lassan húsz éve annak, hogy beleszerettem a kinetoterápiába. Fantasztikus élmény volt számomra az, hogy a különféle problémákkal küszködő betegek mind egészségesebben térnek haza egy-egy kezelés után. A balesetet szenvedett pácienseim néhány terápia után újra megtanultak járni, vagy újra tudták használni kezüket. Tanulmányaimat e téren a Bukaresti Klinikai Egyetem gyógytornász szakán végeztem, jelenleg pedig mesterképzésen veszek részt." - nyilatkozta Roditis.

Köztudott, hogy mozgás - az oxigénfelvevő képesség javítása útján - jótékony hatással van az idegrendszerre, az agyi kapacitásra és a szervezet egészének állapotára is. Azonban a mindennapos munka gyakran nem jár annyi fizikai megterheléssel, amennyire egészségünk megőrzése érdekében szükségünk volna. A gyógytorna hatása gyakran már egy alkalom után is érezhető, és ajánlott gyerekeknek, fiataloknak, középkorúaknak és időseknek egyaránt a különféle betegségek, problémák, enyhítésére, vagy csupán a jó közérzet kialakítására, megtartására.

Az állapotfelmérést követően a gyógytornász felépíti az egyénre szabott gyakorlati anyagot, melynek keretében azt a mozgásformát ajánlja, amire a páciensnek éppen szüksége van. A gyakorlatok először a szakember segítségével, majd otthon, egyedül is elvégezhetőek. Egy aktív program révén a pácienseknek sikerül egy normális életmódot kialakítaniuk, panaszaik enyhülnek és a gyakorlatok rendszeres végzésével meg is szűnnek.



Mint megtudtuk a szatmári klinika keretében végzett gyógytorna segít az ortopédiai betegségekben, rendellenességekben (lúdtalp, ficamok, törések, térdízületi kopás, csípőprotézis) szenvedőknek, a neurológiai problémákkal (sérvek, enkefalopátia, izomgyengeség, stressz és pánikhelyzet) és a reumatológiai problémákkal (csontritkulás, kopásos gerincbetegségek, térd- és vállízületi kopás stb.) küzdőknek. A rendelőben időskori gyógytornát is végeznek: különféle gyakorlatokkal állítják helyre a páciensek reflexét és egyensúlyát.

A kinetoterápia nem csak a felnőtteket várja! Az iskolás és serdülőkorban a gyermekek ugrásszerűen nőnek, ám izomzatuk nem tudja a növekedést ilyen gyors tempóban követni. Ezért célszerű fokozatosan erősítik az izomrendszerüket különféle sporttal, vagy komolyabb esetben gyógytornával.

A gyógytorna mellett gyógymasszázs is várja a pácienseket

A kinetoterápia mellett West Medicán a páciensek rendelkezésére áll egy másik szolgáltatás: a gyógymasszázs. Simco Ecaterina masszőr a terápiát egyénre szabottan állítja össze, ami azt jelenti, hogy figyelembe veszi a páciens szervezetének egészségi állapotát, valamint tájékozódik az esetleges, illetve múltbeli betegségeiről.

A klinikai masszázsterápia jelentős fontossággal bír a fizikoterápiás kezeléseken belül. Egyes technikák hatásosan csökkentik az érző idegvégződések érzékenységét, így jól alkalmazható ideggyulladások, idegfájdalmak esetén. A lágy fogások stimulálják a mozgató idegeket, emelik az izmok ingerelhetőségét.

További információk a West Medica Klinika székhelyén Szatmárnémetiben a Károlyi út 3 szám alatt, vagy a 0261-769-725 vagy 0361-409-222-es telefonszámon.

Június-július folyamán az intézményben 25%-os kedvezményben részesül minden páciens, aki a Szatmár.ro hírportálon megjelent cikkre hivatkozva veszi igénybe a gyógymasszázs és kinetoterápiás szolgáltatásokat.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: