2014-07-17 15:20:30• hírek • Szatmár.ro

Gyógynövényeket gyűjtöttek az önkéntesek

Szerda délelőtt egy lelkes kis csapat indult el a Szent Pál Központ elől, hogy gyógynövényeket gyűjtsenek a közeli tisztásokon.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet csapata Amik Mariann, Borsi Zsuzsa és Simai Éva vezetésével a Kölcsey Ferenc  Főgimnázium, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Doamna Stanca Nemzeti Kollégium és a Református Gimnázium vakációzó önkénteseivel vett részt az akcióban. Az országútról, Kökényesdnél letérve a Túr felé vették az irányt, majd letelepedtek az erdőszélén. Gyógynövénygyűjtésre felkészülve, kis csapatokba szerveződve indultak el a virágzó réten.

Ebéd előtt összesítették a gyűjtött, bőséges, négy nagy doboznyi illatos gyűjteményt, melybe cickafark, apróbojtorján, katángkóró, mezei zsurló, csalán, lósóska és orbáncfű került.

Ezt követően egy kaszáló szélén pihentek meg. Ebéd után, hazaindulás előtt még jutott idő játékra és vidám együttlétre is. Az önkéntesek nagyon jól érezték magukat és alig várják a következő közös programot.

A gyűjtött gyógynövényeket a következő időszakban kiszárítják, majd az ezekből készített kis csomagok közül néhányat a Partiumi Magyar Napok alkalmával meg is lehet tekinteni, illetve jelképes összegért meg is lehet majd vásárolni.

A gyógynövény-gyűjtő csapat

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: